bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tomu se říká návrat! Carlson po děsivém zranění zazářil dvěma body

24. března 2023, 12:30

David Zlomek

Když se o víkendu psalo o tom, že by si obránce Washingtonu John Carlson ještě v této sezoně rád zahrál, mnozí si možná klepali na čelo. Před Vánoci totiž dostal dělovku pukem přímo do obličeje, šlo o komplikované zranění. Carlson je ale velký srdcař. Na led se vrátil a zářil!

Capitals v noci na pátek zdemolovali Chicago 6:1 a John Carlson zapsal v prvním utkání po zranění gól a asistenci.

Byl to prostě jeho zápas. Ještě před utkáním zářili všichni jeho spoluhráči nadšením, v kabině panovala parádní atmosféra. 

Ovšem nejen v kabině, ale také v hledišti. Trenér Capitals Peter Laviolette zařadil zkušeného obránce do úvodní pětky, Carlson si tak mohl vychutnat, jak hlasatel v aréně čte jeho jméno a fanoušci vášnivě aplaudují. 

„Bylo to od fanoušků moc hezké,“ byl pak rád po zápase. „Je jedno, čím si kdo projde, tohle by prostě nabudilo každého. Byl to výjimečný moment.“

V zápase pak Carlson fungoval tak, jako kdyby ani žádná pauza nebyla. Rval se o puky, sprintoval tam a zpátky. Přišla také jedna asistence v přesilovce a v poslední třetině také konečně gól. Vždyť tento pocit Carlson zažil poprvé od 3. prosince.

„Bylo to lepší, než jsem doufal. Takhle nervózní jsem nebyl hodně dlouho,“ přiznal po zápase. „Ale i tak to mohlo být lepší. Hlavou mi vrtá spousta akcí, byť to byly malicherné věci. Vlastně mě má některá rozhodnutí celkem štvala, protože šlo o primitivní věci. Nicméně s dokonalým výkonem jsem nepočítal, to snad ani nejde.“

Kdo ví, možná kdyby Carlson nechyběl, byli by teď Capitals v úplně jiné pozici. O play off se stále musí prát, situace nevypadá dvakrát růžově.

„Je to obránce číslo jedna, chyběl nám,“ přiznal útočník Dylan Strome. „Viděli jste, s jakým přehledem hraje. Jak rychle se rozhoduje.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.