bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trhlina v pevné defenzivě Kosatek. Soucy vynechá až dva měsíce

17. listopadu 2023, 17:00

Jan Vojkůvka

Skvěle fungující obrana Vancouveru Canucks se bude muset minimálně do závěru tohoto kalendářního roku obejít bez jednoho ze stabilních členů defenzivních řad. Na šest až osm týdnů bude ze hry Kanaďan Carson Soucy, jenž má problémy se zraněním nohy.

Devětadvacetiletý Soucy, jenž se upsal Vancouveru v létě na tři roky po otevření trhu s volnými hráči, měl zdravotní obtíže už v přípravném kempu. Kvůli zranění kolene nakonec i zmeškal začátek nové sezony, načež se ale pevně usadil v obranných řadách Kosatek.

Je i jeho zásluhou, že Vancouver během úvodního měsíce šlapal jako dobře namazaný stroj.  A že defenziva Canucks patří mezi nejlepší v lize.

Na konci minulého týdne byl ovšem Soucy v utkání s Montrealem trefen prudkou střelou do lýtka, což pro něho v daném utkání znamenalo konec. A podle nejnovějších informací bude Vancouveru chybět až dva měsíce. Nejpříznivější odhady hovoří o tom, že by se mohl vrátit ke konci prosince, spíš se ale počítá s lednovým návratem.

„Je to pro něho hodně těžké. V posledních zápasech se rozehrál a předváděl svůj nejlepší hokej. Spolu s Myersem byli opravdu dobří. Mohu říct, že když je dáme dohromady, jsou pevní jako skála,“ štve Soucyho zranění trenéra Ricka Toccheta.

Jeho obrana pracuje od začátku sezony výborně, výsledkem čehož je pouhých 41 inkasovaných gólů během 17 zápasů. Ve spojení s opravdu vysoce produktivním útokem se z Vancouveru stal jeden z nejlepších týmů NHL v sezoně 2023/24. 

Soucy, který získal od Vancouveru kontrakt s roční gáží ve výši 3,25 milionu dolarů, ve 13 odehraných zápasech zaznamenal dvě branky, tři asistence a šest kladných bodů v hodnocení účasti na ledě. 

Tocchet moc dobře ví, že nahradit ho nebude jednoduché, snaží se to ale brát pozitivně. „V takovou chvíli alespoň vyzkoušíme šířku našeho kádru. Je to šance pro další kluky,“ uvedl. S Myersem v zápasech proti Islanders a Flames nastupoval Mark Friedman. V obou utkáních navíc došlo k rozpojení elitní úderné dvojice Quinna Hughese a Filipa Hronka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.