bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úterní noc nabídne dvanáct zápasů a návrat Martina Havláta

10. listopadu 2015, 20:15

Michal Muška

Velkou porci zápasů dnes nabídne zámořská NHL. Svoji premiéru v dresu St. Louis by si měl odbýt český křídelník Martin Havlát, v Detroitu bude mít Alex Ovečkin příležitost překonat gólovou bilanci nového člena síně slávy Sergeje Fjodorova a nejlepší tým západní konference přivítá na svém ledě druhý nejhorší celek soutěže, se kterým však před týdnem prohrál. Nejen to je na dnešním programu nejslavnější hokejové ligy světa.

01:00 New Jersey Devils (8-5-1) – St. Louis Blues (10-3-1)

Na ledě svého bývalého zaměstnavatele si odbyde premiéru v dresu Blues český útočník Martin Havlát. St. Louis zajíždí na led Ďáblů z New Jersey, kteří zatím podávají překvapivě dobré výkony, když z posledních deseti zápasů vyhráli hned osm. Nyní se pokusí o čtvrtou domácí výhru v řadě, nečeká je ale vůbec snadný soupeř. Bluesmani naposledy vyhráli v Nashvillu 4:0, kde se 45 úspěšnými zákroky zaskvěl Jake Allen, jenž by měl nastoupit i dnes. Hostům bude opět chybět křídelník Steve Ott, který si přivodil zranění před týdnem v zápase proti Chicagu. Do branky New Jersey by se měl naopak vrátit Cory Schneider.

01:00 New York Rangers (10-2-2) – Carolina Hurricanes (6-8-0)

Všech pět loňských zápasů mezi Canes a Rangers ovládli hráči z největšího amerického města. A stejně jako loni jsou i teď oba týmy na opačném konci tabulky Metropolitní divize. Hurricanes, jejichž nejproduktivnějším hráčem je s deseti body letní posila Kris Versteeg, nevstoupili do sezony vzhledem k očekáváním úplně špatně, se šesti výhrami jsou však v divizi předposlední, zatímco Rangers jsou momentálně divizním lídrem. Do sestavy Jezdců se navíc po dvouzápasové absenci vrací Rick Nash, který by se měl zařadit zpět po bok Brassarda a Zuccarella. Nashův návrat ze sestavy pravděpodobně vytlačí Emersona Etema, který včera trénoval jako třináctý útočník.

01:00 Philadelphia Flyers (5-6-3) – Colorado Avalanche (4-9-1)

Sérii sedmi zápasů na hřištích soupeře dnes načnou hokejisté Colorada ve Philadelphii. Oba týmy se v posledních týdnech trápí a tudíž půjde i v tomto mezikonferenčním duelu o velmi důležité body. Své o tom ví i bývalý brankář a nyní trenér Avs Patrick Roy. „Víme, že je to pro nás důležitý trip, musíme vyhrát nějaké zápasy. Aby se nám to povedlo, musíme pokračovat v dobré obranné hře, zároveň ale musíme přidat směrem dopředu,“ uvedl Roy pro klubový web. Lavinám nepomůžou zranění útočníci Tanguay a Mitchell, v brance tentokrát nastoupí Švýcar Reto Berra. Na druhé straně se očekává start Steva Masona, který se po nemoci dle svých slov už cítí stoprocentně fit. Přestože jeho konkurent Michal Neuvirth vede ligové statistiky v úspěšnosti zákroků a čistých kontech, trenér Flyers Dave Hakstol uvedl, že je pro něj stále jedničkou kanadský gólman.

01:00 Columbus Blue Jackets (4-11-0) – Vancouver Canucks (6-4-5)

Blue Jackets se vrací z poměrně vydařeného kalifornského tripu na svůj led, kde by si na šestý pokus rádi konečně připsali první výhru v sezoně. V této snaze svěřencům Johna Tortorelly nepomůže útočník David Clarkson, který si v utkání proti San Jose poranil záda a bude chybět nejméně týden. Soupeřem Columbusu dnes budou hráči Vancouveru s bratry Sedinovými na špici klubového bodování, Canucks zatím drží druhé místo v Pacifické divizi s jednobodovou ztrátou na Los Angeles. V brance by měl poprvé v sezoně za Vancouver nastoupit Jacob Markström, který byl povolán z farmy. Kosatky naposledy prohrály 4:3 v New Jersey a připsali si tak už devátou porážku o jediný gól v sezoně.

01:30 Detroit Red Wings (7-6-1) – Washington Capitals (10-3-0)

„Bude to speciální chvíle.“ Takhle vidí dnešní ceremoniál před zápasem Washingtonu v Detroitu Alexander Ovečkin. Jeho krajan a dlouholetý hráč Red Wings Sergej Fjodorov totiž bude oceněn za svou kariéru a vstup do hokejové síně slávy. A právě Fjodorov se v tuto chvíli dělí s Ovečkinem o pozici nejlepšího ruského střelce v dějinách NHL. Bylo by tedy velice symbolické, pokud by Ovečkin svého bývalého spoluhráče přeskočil právě dnes. Dle slov Barryho Trotze je dnes osmdesátiprocentní šance, že nastoupí útočník Brooks Laich, na druhé straně se stále čeká na návrat Pavla Dacjuka. Ten sice včera už naplno trénoval, do dnešního zápasu ale ještě nezasáhne. Zajímavý zápas pak dnes čeká Mikea Greena, který poprvé nastoupí proti svému bývalému týmu. V brance Red Wings nastoupí Petr Mrázek, trenér Caps Trotz ještě brankáře neurčil.

01:30 Tampa Bay Lightning (7-7-2) – Buffalo Sabres (6-8-0)

Již počtvrté v sezoně proti sobě nastoupí Sabres a Lightning. Všechny vzájemné duely zatím vyhrála Tampa, která se dnes bude muset obejít bez Ondřeje Paláta, jenž by měl kvůli zranění v dolní části těla zmeškat 3-5 týdnů. Bolts už tak mají problémy se střílením branek, v posledních osmi zápasech pouze dvakrát vstřelili více než jednu branku. Do sestavy Buffala by se naopak měl vrátit po dvou zápasech obránce Carlo Colaiacovo. Hlavní trenér Šavlí Dan Bylsma navíc trochu zamíchal sestavou, nováček Jack Eichel by se měl dnes postvit mezi McGinna s Ennisem.

01:30 Florida Panthers (5-6-3) – Calgary Flames (5-9-1)

Když se loni utkali Panthers a Flames, v obou případech z toho byla gólová přestřelka. Calgary nejprve na Floridě vyhrálo 6:4, v divoké odvetě pak Cats v Kanadě vyhráli 6:5. Panteři ale momentálně nezažívají dobré období. Naposledy vyhráli proti Avs v zápase, ve kterém se zranil Jaromír Jágr. Od té doby přišlo pět porážek, přestože se česká legenda už vrátila do hry. Hokejisté Calgary si naopak v domácím dvojzápase proti pensylvánským týmům poprvé v sezoně připsali dvě výhry v řadě a tutu šňůru by dnes rádi prodloužili. Flames v posledních dvou zápasech konečně ukázali i náznak zlepšené defenzívy, uvidíme, zda dnes na tyto dílčí úspěchy naváží.

02:00 Nashville Predators (8-3-2) – Ottawa Senators (7-4-3)

17. října se Nashville a Ottawa střetli v Canadian Tire Centre a hosté z Tennessee uspěli po samostatných nájezdech. Dnes budou mít Sens možnost na reparát ve městě country, kde naposledy loupili o víkendu St. Louis Blues. Zranění Cartera Huttona donutilo Preds povolat z farmy v Milwaukee Marka Mazance, chytat ale pravděpodobně bude jednička Predátorů Pekka Rinne. Na druhé straně dostane šanci Craic Anderson, jistý pak není start Codyho Ceciho, jehož v Carolině nahradil Chris Wideman a vstřelil svůj premiérový gól v NHL. Senátory letos táhne úderná dvojice Turris-Stone, lídrem Nashvillu je se sedmi góly a deseti body James Neal.

02:00 Minnesota Wild (8-3-2) – Winnipeg Jets (8-5-2)

Těžký čtyřzápasový trip po hřištích divizních rivalů dnes začíná pro Winnipeg na ledě Minnesoty. Jets by rádi zopakovali tři týdny starý úspěch, kdy v MTS Centre porazili Wild 5:4. Pomoci by jim k tomu měl i návrat útočníka Coppa. Domácí se naopak budou muset obejít bez služeb Marca Scandelly, který není s týmem z osobních důvodů. V sestavě ho nahradí Nate Prosser, nadále pak Minnesotě chybí Zach Parise. Oba týmy mají na svém kontě 18 bodů, ale Wild mají dva zápasy k dobru. V důležitém zápase se hosté budou spoléhat na Blakea Wheelera, jenž se svými 17 body patří mezi nejproduktivnější hráče soutěže.

02:30 Dallas Stars (12-3-0) – Toronto Maple Leafs (2-8-4)

Jako jasný favorit dnes vstoupí Stars do souboje s Torontem. Ale pozor, jistě si všichni ještě dobře pamatujete osm dní staré střetnutí těchto dvou týmů, které v Air Canada Centre vyznělo jednoznačně pro domácí. Skvělým výkonem k tomu pomohl James Reimer, dvěma góly přispěl i Joffrey Lupul. Leafs ale od té doby třikrát prohráli a jsou na chvostu východní konference. Dallas naopak s dvanácti výhrami vládne západu, na čemž má zásluhu především fenomenální duo Benn-Seguin, které má na kontě celkem už 44 kanadských bodů. Hlavně díky nim zažívají Hvězdy nejlepší start do soutěže v klubové historii, po 15 zápasech mají o bod více než v sezoně 1980-81. Bylo by ale nefér zapomínat na ostatní strůjce úspěšného tažení Dallasu, za zmínku stojí třeba mladý Švéd John Klingberg, jenž je s 15 body nejproduktivnějším zadákem celé soutěže.

04:30 Los Angeles Kings (9-5-0) – Arizona Coyotes (7-6-1)

Podruhé v sezoně se proti sobě postaví Los Angeles Kings a Arizona Coyotes. První střetnutí vyznělo i díky dvěma bodům Maxe Domiho lépe pro Kojoty, kteří vyhráli ve Staples Center 4:1. Minulou noc Arizona zvítězila na ledě jiného týmu z Kalifornie, když o vítězství 4:3 v prodloužení rozhodl Mikkel Boedker. Yotes se zatím můžou opřít o skvěle fungující duo Domi-Hanzal, se šesti góly se neztrácí ani Anthony Duclair. To lídr Králů Jeff Carter včera předčasně odstoupil z tréninku, nicméně podle kouče Kings Darryla Suttera to nebylo zaviněné žádným zraněním a Carter dnes na ledě chybět nebude. Pro L.A. bude dnešní zápas třetím ze série pěti domácích zápasů v řadě.

04:30 San Jose Sharks (7-7-0) – New York Islanders (7-5-3)

Tradiční kalifornský trip dnes v noci začne pro Islanders na ledě San Jose. Ostrované by rádi navázali na téměř měsíc starou výhru, kdy Žraloky v Barclays Center porazili vysoko 6:3. Isles ale v poslední době moc gólů nedávají, parta kolem Johna Tavarese jich v posledních šesti zápasech vstřelila pouze devět. Sharks zatím mají vyrovnanou bilanci sedmi výher a sedmi porážek, což v Pacifické divizi stačí na čtvrté místo. Žraloky zatím táhnou hlavně Joe Pavelski a Joel Ward, kteří mají v týmu nejvíce bodů i gólů. Peter DeBoer se stále musí obejít bez Logana Couturea, z farmy pak byl včera povolán Melker Karlsson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.