bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uzdravený Tavares se vrací do hry ve šlágru noci na ledě Montrealu

5. listopadu 2015, 20:50

Michal Muška

Bohatý program nabídne dnes nejslavnější hokejová liga světa. Z devíti střetnutí lze za šlágr označit utkání, ve kterém New York Islanders i s uzdraveným Johnem Tavaresem v sestavě nastoupí na ledě lídra ligy z Montrealu. Čtvrteční noc nabídne ale i další zajímavé duely, za zmínku jistě stojí střetnutí dvou kanadských celků v Ottawě nebo duel o horní příčky v centrální divizi mezi Wild a Predators.

01:00 Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning

Již potřetí v této sezoně se střetnou Sabres a Lightning, tentokrát v Buffalu, které oba předchozí duely prohrálo. Oba zápasy se povedly Benu Bishopovi v brance Tampy, když útočníkům Sabres v obou případech dovolil pouze jediný gól. V Tampě jsou po loňské účasti ve finále velká očekávání, vstup do sezony ale Bleskům nevyšel ideálně. Z posledních šesti zápasů Bolts vyhráli jediný, naposledy podlehli Detroitu 1:2. Rozpačitý vstup do sezony odnesla i populární „Trojčata“, trenér Cooper se totiž rozhodl trio Kučerov-Johnson-Palát rozdělit a český útočník by měl dnes nastoupit po boku Stevena Stamkose. Buffalo do zápasu vstupuje v lepším rozpoložení, poslední dva zápasy totiž vyhrálo a proti Tampě by rádo (poprvé od prosince loňského roku) přidalo třetí výhru v řadě. Do branky by se měl opět postavit nováček Linus Ullmark, který si připsal první dvě vítězství v kariéře po skalpu Flyers a Islanders.

01:00 Washington Capitals – Boston Bruins

Poprvé v sezoně se v hlavním městě Spojených států střetnou domácí Capitals s Bruins. Oba týmy své poslední zápasy prohrály, v tabulce jsou na tom potom lépe Caps, kteří se šestnácti body drží čtvrté místo na východě, Boston má o tři body méně a v tuto chvíli drží poslední postupovou pozici do play-off. Medvědi mají svému soupeři co vracet, v loňské sezoně totiž nedokázali Holtbymu vstřelit ve třech zápasech ani jednu branku (!) a Washington tak logicky všechny vzájemná střetnutí vyhrál. Zatímco domácí budou spoléhat na ruské duo Kuzněcov-Ovečkin, které posbíralo už 26 kanadských bodů, Bruins táhne český útočník David Krejčí, který má po impozantním vstupu do sezony na kontě už 15 bodů za sedm branek a osm asistencí. Do sestavy Bostonu by se měl podívat i Max Talbot, který byl povolán z farmy Providence poté, co se Chris Kelly zranil v nepovedeném zápase proti Dallasu.

01:30 Montreal Canadiens – New York Islanders

První ze tří vzájemných listopadových střetnutí odehrají dnes Islanders na ledě montrealských Canadiens. Do jejich sestavy se po nemoci po třech zápasech vrací hlavní hvězda John Tavares, jenž je i přes tuto absenci nejproduktivnějším hráčem svého týmu s jedenácti body. Ve druhém největším kanadském městě ale rozhodně nečeká Tavarese a spol. snadná práce, Habs doma vyhráli pět ze šesti zápasů a mohou se spolehnout jak na produktivní útok, tak i na skvělé výkony brankářů. Zraněného Careyho Price počtvrté v řadě nahradí nováček Mike Condon, který v posledním zápase proti Ottawě poprvé v NHL poznal hořkost porážky. Síla Canadiens spočívá i v širokém kádru, hned osm hokejistů už v této sezoně nasbíralo 10 a více bodů. Nejvíc jich pak má ruský obránce Andrej Markov, který k jedné brance přidal už dvanáct asistencí.

01:30 Ottawa Senators – Winnipeg Jets

Zajímavý mezikonferenční souboj se dnes odehraje na ledě Ottawy. Senators hostí Tryskáče z Winnipegu, kteří vstoupili do sezony skvěle a v extrémně nabité Centrální divizi drží třetí příčku. Hráči celku z hlavního města Kanady se budou snažit o vylepšení bilance z domácích zápasů, kde ze šesti zápasů vyhráli jediný. Opět se přitom nebudou moci spolehnout na svého druhého nejproduktivnějšího hráče Marka Stonea, který si odypkává svůj dvouzápasový distanc. Do sestavy se ale vrací jiná kometa minulé sezony Mike Hoffman, který se postaví na křídlo k produktivnímu Turrisovi. Winnipeg včera vyhrál 4:2 na ledě Toronta, když se na výhře 24 zákroky podílel Ondřej Pavelec. Ten dneska ale dostane dost možná volno, v brance by ho mohl nahradit Michael Hutchinson.

02:00 Minnesota Wild – Nashville Predators

Na ledě Minnesoty ještě letos nikdo nevyhrál, což se dnes budou snažit změnit Predátoři z Nashvillu. Oba týmy mají shodnou bilanci 16 bodů z 11 zápasů a v tabulce silné Centrální divize se tak nacházejí vedle sebe. Poslední zápas však oba celky prohrály, Preds podlehli trápícímu se Anaheimu, zatímco Wild nestačili v prodloužení na St. Louis. Nashville dnes zakončí svůj čtyřzápasový trip po hřištích soupeřů a šanci v brance by měla po jednozápasové přestávce jednička týmu Pekka Rinne. Ve druhé brance by se pak měl představit Devan Dubnyk, který se i přes svých sedm vyhraných zápasů nachází v procentuální úspěšnosti pod hranicí 90%. První branku v sezoně by dnes proti Predators rád vstřelil vyhlášený střelec Jason Pominville, který před zápasem mluvil o své krizi s novináři. „Nechci přenést frustraci i na své spoluhráče, takže se snažím být nadále pozitivní. Samozřejmě to není start, jaký byste si přál. Je to frustrující, ale na druhou stranu nějaké šance mám, trefil jsem i pár tyček. Rozhodně se nebudu litovat, naopak budu dál dřít a snad to prolomím,“ uvedl bývalý útočník Buffala.

03:00 Calgary Flames – Philadelphia Flyers

Dva trápící se týmy se dnes představí ve Scotiabank Saddledome. Hosté z Philadelphie prohráli pět zápasů v řadě, na což vedení klubu reagovalo povoláním obránce Drewiskeho z farmy. Flyers mají netradičně problémy se střílením branek. Loni zařící duo Giroux-Voráček se nemůže dostat do formy, především českému útočníkovi se po podpisu nové smlouvy nedaří, v probíhajícím ročníku dokonce stále čeká na úvodní gól. Ještě o tři body méně mají v tabulce domácí Flames, kteří v Coloradu nenavázali na výhru z Edmontonu, když po nepovedeném závěru utkání prohráli 6:3. Problémem Calgary je pro změnu obranná činnost, Flames v osmi z posledních devíti utkání inkasovali 4 a více branek. Svůj podíl na tom má i trio brankářů Hiller-Ortio-Rämö, které v brankářských statistikách okupuje nejspodnější příčky. Třetí šanci v řadě by měl dostat poslední jmenovaný, přestože v posledních dvou zápasech inkasoval devět branek. Oba vzájemné zápasy v loňské sezoně vyhrálo Calgary, uvidíme, zda dnes na tyto úspěchy navážou.

03:00 Arizona Coyotes – Colorado Avalanche

Colorado Avalanche zajíždí na led Arizony, která v loňské sezoně neuspěla ani v jednom vzájemném střetnutí. Avs by rádi navázali na dvě noci starou výhru proti Calgary, protože divizní soupeři jsou k nezastavení a na šesté Chicago ztrácejí Laviny už propastných šest bodů. Spoléhat se budou i na jedničku draftu 2013 Nathana MacKinnona, který po tříbodovém večeru proti Flames vede týmovou produktivitu. Pro Colorada tímto zápasem začíná složité období, z následujícíh 15 zápasů totiž hned 12 odehrají Avs venku. Domácí Coyotes by měli být na svého soupeře náležitě nažhaveni, protože v listopadu jdou do akce vůbec poprvé. Poslední dva zápasy Arizona prohrála a po dobrém startu se rázem ocitla mimo příčky zajišťující play-off. Do hry se po dvou zmeškaných zápasech vrací i český centr Martin Hanzal, který si porozuměl s mladými spoluhráči a v devíti zápasech nasbíral deset asistencí.

04:30 Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets

Souboj týmů, které zažily velice rozdílný říjen, dnes bude k vidění ve Staples Center. Domácí Kings z posledních deseti zápasů vyhráli osm a jsou v čele letos nevídaně slabé Pacifické divize. Naproti tomu Columbus těžko vstřebává tragický start do sezony a ani nový trenér John Tortorella zatím nedokázal Blue Jackets odlepit z posledního místa východní konference, přestože si pod jeho vedením Columbus drží padesátiprocentní úspěšnost. Modrokábatníci by rádi navázali na výhru 5:2 proti San Jose, při které si 41 úspěšných zákroků připsal Sergej Bobrovskij, který by mezi třemi tyčemi měl dostat i dnes. Do branky Los Angeles by se naopak měl vrátit Jonathan Quick, přestože jeho náhradník Jhonas Enroth v posledním zápase vynuloval St. Louis.

04:30 San Jose Sharks – Florida Panthers

Velmi podobně si zatím v této sezoně vědou týmy Floridy a San Jose, dnes se spolu o důležité body do tabulky střednou na západním pobřeží. Panthers včera vstoupily do západního tripu prohrou po nájezdech v Anaheimu a do sestavy se po menší přestávce vrátil Jaromír Jágr, který by ani dnes neměl chybět v sestavě Floridy. Ta prohrála poslední tři zápasy a v brance dnes dostane příležitost Al Montoya, který zatím v tomto ročníku vykazuje skvělá čísla. Domácím Žralokům bude chybět střelec Logan Couture, který se zranil před třemi týdny a stále není jasné, jak dlouho bude svému týmu chybět. San Jose bez něj vyhrálo pouze tři zápasy z devíti, naposledy nestačilo na trápící se Columbus. Spoléhat budou dnes Sharks mimo jiné i na novou posilu Joela Warda, který vstoupil do svého nového angažmá výborně a nastřílel už sedm branek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.