bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vancouver závodí s časem. Chce udržet opory, ale nemá prostor, tak se zbavuje Rusa

16. června 12:00

David Zlomek

Nelehké léto čeká všechny v kancelářích Vancouveru. Poté, co nevyšel hon za Stanley Cupem, se kádr dost možná může rozpadnout. Ne úplně, ale smlouvy skutečně končí několika zajímavým hráčům, včetně Filipa Hronka. Klíčovým má být odchod Ilji Michejeva. Problém je, že ho nikdo nechce.

Vancouver útočníka Michejeva aktivně prodává (údajně ho nabízel už při uzávěrce přestupů), nicméně je to těžký úkol. Rus má ještě dva roky platnou smlouvu a jeho zásah d platového stropu činí 4,75 milionu dolarů. 

Kromě toho má v kontraktu klauzuli o nevyměnitelnosti do dvanácti týmů. Podmínky si tak může z části diktovat. 

Proč o něj ve Vancouveru není zájem? Důvody jsou dva. Tím prvním je příšerná forma. V posledních 61 utkáních sezony (včetně play off) dal jeden jediný gól. 

Bod číslo dva je pak velmi pragmatický, Frank Seravalli z Daily Faceoff píše, že Canucks se snaží Michejeva vyměnit proto, aby získali flexibilitu v oblasti platového stropu a mohli podepsat hráče, kterým končí smlouva.

Canucks totiž mají v současné době k dispozici jen něco málo přes 24 milionů dolarů pod platovým stropem, to vše na devět volných hráčů a dva chráněné volné hráče v podobě Filipa Hronka a Arthura Silovse.

Útočníci Elias Lindholm, Sam Lafferty, Dakota Joshua a Teddy Blueger, obránci Ian Cole, Tyler Myers, Nikita Zadorov a Mark Friedman a brankář Casey DeSmith se pak mohou stát 1. července volnými hráči.

A týmy v lize pochopitelně nejsou hloupé. S ohledem na všechny okolnosti týmy žádají Canucks, aby k Michejevovi přidali něco navíc, a to v podobě dobrého mladíka či vyššího výběru v draftu, což se ale Canucks pochopitelně nelíbí.

Argumentují tím, že zotavení po operaci křížového vazu, kterou Michejev prošel, trvá celý rok a útočník by měl být v příští sezoně mnohem lepší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.