bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyzrají Rangers v taháku pestré čtvrteční noci na rozjetého Allena?

12. listopadu 2015, 21:00

Michal Muška

Tradičně bohatý čtvrteční program nabídne dnes v noci kanadsko-americká NHL. V Madison Square Garden se střetnou druhé nejlepší týmy obou konferencí, Jarome Iginla se vrací na led Bostonu a nevyzpytatelné Buffalo se představí na Floridě. Zajímavé zápasy nalezneme ale i na západě, Dallas s Winnipegem se pokusí ve vzájemném souboji zapomenout na poslední porážky a Islanders by rádi opět uspěli v Kalifornii, tentokrát ve Staples Center. Celkem budou moci dnes fanoušci nejlepší hokejové ligy světa sledovat dvanáct zápasů.

01:00 Boston Bruins (7-6-1) – Colorado Avalanche (5-9-1)

Téměř po měsíci se opět potkávají týmy Bostonu a Colorada. Poslední měření sil vyznělo lépe pro Medvědy, kteří v Denveru vyhráli vysoko 6:2 i díky čtyřbodovému večeru Jimmyho Hayese. Ani jeden z týmů se nenachází na pozicích zaručujících postup do play-off, ale zatímco Bruins jsou jim na dostřel, Avs nestíhají vysoké tempo Centrální divize a společně s Calgary okupují poslední místo západní konference. Nejlepším hráčem Colorada je zatím mladý Kanaďan Nathan MacKinnon, který vládne klubové produktivitě se 16 body, neztrácí se ale ani bývalý hráč Bostonu Jarome Iginla, který je se sedmi trefami nejlepším střelcem Lavin. Boston táhne český centr David Krejčí, který zažívá skvělý úvod sezony, ještě nějakou dobu však bude Bostonu chybět jeho krajan David Pastrňák, jenž má zlomenou nohu.

01:00 New York Rangers (11-2-2) – St. Louis Blues (11-3-1)

Dva velice silné týmy se dnes střetnou v New Yorku. Domácí Rangers se budou snažit ukončit 166 minut dlouhou šňůru Jakea Allena bez inkasované branky, který si poprvé v kariéře připsal dvě čistá konta po sobě a pochytal už 96 střeleckých pokusů v řadě. 25letý Kanaďan ale své statistiky nijak nepřeceňuje: „Nekoukám se na svoje statistiky, koukám se jenom na počet výher. Výhry jsou to, co je tady podstatné.“ Blues se budou snažit v Madison Square Garden, kde neprohráli od roku 2007, zakončit zatím perfektní trip po cizích hřištích, když v dosavadních třech zápasech porazili Chicago, Nashville a New Jersey. Proti Jezdcům to ale nebudou mít vůbec snadné, Rangers se chlubí nejlepší formou v lize a vyhráli už šest po sobě jdoucích zápasů. O šlágru dnešní noci tedy není pochyb.

01:00 Philadelphia Flyers (5-7-3) – Washington Capitals (10-4-0)

Bez Brookse Orpika možná dnes nastoupí rozjetý Washington na ledě trápící se Philadelphie. Dlouholetý obránce Penguins odstoupil během ostře sledovaného střetnutí v Detroitu a jeho dnešní start je ohrožen. Domácí Flyers se pokusí zapomenout na drtivou porážku od Colorada a konečně nabídnout svým fanouškům větší počet vstřelených branek. Ofenzíva Letců se trápí, žádný hráč zatím nenasbíral ani deset kanadských bodů. To v dresu Capitals najdeme takových hráčů hned pět, s osmi góly a šestnácti body jim kraluje ruský střelec Alexander Ovečkin. V brance Philadelphie se opět očekává start Michala Neuvirtha, přestože Steve Mason už by měl být fit.

01:00 Carolina Hurricanes (6-9-0) – Minnesota Wild (9-3-2)

Těžký soupeř dnes čeká Carolinu, na její led totiž přijede třetí nejlepší tým západní konference z Minnesoty. Pro Canes to bude první z pěti domácích zápasů v řadě a příležitost v brance by měl dnes dostat Eddie Läck, kterému se v dresu Vancouveru proti Wild dařilo. Na druhé straně by se měl představit Devan Dubnyk, který sice nedosahuje tak dobrých čísel jako v loňské sezoně, Minnesotě to však zatím příliš nevadí. Wild by rádi navázali na vzájemné souboje z minulého ročníku, kdy Hurikány dvakrát porazili. Nejproduktivnějším hráčem dvojzápasu byl finský šikula Mikael Granlund, který nasbíral čtyři body. Letos se mu ale zatím příliš nedaří, když vstřelil pouze jednu branku a na dalších pět přihrál.

01:30 Ottawa Senators (7-5-3) – Vancouver Canucks (7-4-5)

Ryze kanadský souboj uvidí dnes fanoušci v Canadian Tire Centre, kde se představí domácí Senators a hosté z Vancouveru. Pro Ottawu tímto zápasem začíná pětizápasová série domácích zápasů, které zatím Senátorům příliš nejdou. Naposledy ale prohráli venku, v divoké přestřelce neudrželi vedení a podlehli Nashvillu 7:5. Kouč Sens Dave Cameron se zatím nerozhodl, zda dá v brance znovu přednost Craigu Andersonovi. Canucks jsou uprostřed svého sedmizápasového tripu a zatím si vedou průměrně, ze šesti možných bodů získali tři. Poslední zápas se jim ale povedl, v Columbusu vyhráli zejména díky skvělému výkonu první formace 5:3, premiérový start v sezoně si přitom v brance připsal Jacob Markström.

01:30 Tampa Bay Lightning (7-8-2) – Calgary Flames (5-10-1)

Pouze dva zápasy ze šesti na domácím ledě zatím dokázali Lightning vyhrát, a i díky tomu se momentálně Tampa nachází až na devátém místě východní konference. Ideální příležitost na nápravu budou mít Bolts dnes proti Calgary, které naposledy podlehlo floridským Panterům 4:3. V Tampě zatím rozhodně nepanuje spokojenost, více se čekalo zejména od Tylera Johnsona, který má zatím na kontě pouze osm bodů. Jen o bod víc pak posbíral Nikita Kučerov, a třetí do party „Trojčat“ Ondřej Palát je nyní mimo hru kvůli zranění. V dresu Calgary téměř každý zápas exceluje Johnny Gaudreau, který je také se sedmnácti kanadskými body suverénně nejproduktivnějším hráčem Flames. Jeho spoluhráči včetně brankářů však podávají velice nevyrovnané výkony, přesto dostane dnes již poněkolikáté v řadě příležitost bývalý gólman Bolts Karri Rämö.

01:30 Florida Panthers (6-6-3) – Buffalo Sabres (7-8-0)

Sousedé v tabulce se dnes představí na ledě Floridy. Domácí Panthers budou hostit Buffalo, které podává o poznání lepší výkony než v loňské sezoně. Zásluhu na tom má zejména posila z Colorada Ryan O’Reilly (4+9) a také dvojka hvězdného draftu 2015 Jack Eichel (6+3). V posledním vzájemném střetnutí zazářil český veterán Jaromír Jágr, který dvěma góly výrazně pomohl k vítězství Floridy 3:2. Ta ovládla osm z posledních devíti vzájemných zápasů, dá se dnes tedy považovat za mírného favorita, přestože Sabres si v posledních dnech vedou výborně, naposledy s přehledem vyhráli na ledě silné Tampy.

02:00 Nashville Predators (9-3-2) – Toronto Maple Leafs (3-8-4)

Když se téměř na den před rokem utkali Leafs a Predators, byl z toho památný debakl pro Toronto, které na svém ledě podlehlo 2:9. Dnes se oba týmy střetnou v Tennessee a jasným favoritem budou domácí Predators, kteří naposledy na svém ledě otočili nepříznivě vyvíjející se zápas s Ottawou a vyhráli díky skvělé třetí třetině 7:5. Toronto však může překvapit, což ukázalo už dvakrát v této sezoně proti silnému Dallasu, naposledy předevčírem při výhře 3:1. Zajímavé je, že dva neproduktivnější hráči Maple Leafs jsou obránci – Morgan Rielly vede produktivitu (3+8) o dva body před Dionem Phaneufem (1+8). I Preds se mohou spolehnout na skvělé ofenzivní obránce, Shea Weber i Roman Josi už čtyřikrát rozvlnili síť, Seth Jones má zase na kontě sedm asistencí.

02:30 Chicago Blackhawks (8-6-1) – New Jersey Devils (8-6-1)

S naprosto totožnou bilancí vstupují do dnešního souboje Blackhawks a Devils. Před sezonou by to asi málokdo tipoval, ale New Jersey zatím příjemně překvapuje, zatímco Chicago je po rozpačitých výkonech nečekaně až na devátém místě západní konference. Oba týmy se střetly už před týdnem a po skvělém úvodu na svém ledě vyhráli 4:2 Ďáblové. V jejich dresu zatím perfektně hraje Mike Cammalleri, překvapením jsou ale vysoké bodové příspěvky od Palmieriho nebo Stempniaka. Hawks táhne fantastickými výkony Patrick Kane, kterého očividně letní kauza vůbec nevyvedla z míry a přetahuje se o čelo bodování soutěže s úderným duem z Dallasu. Formace Chicaga jsou ale zatím poměrně nevyrovnané, Hawks vstřelili při hře pět na pět zatím pouze tři branky bez tria Kane, Anisimov, Panarin na ledě. Do branky by se měl dnes postavit Corey Crawford, v dresu hostů pak Cory Schneider.

02:30 Dallas Stars (12-4-0) – Winnipeg Jets (8-6-2)

Pětkrát na sebe letos narazí Stars a Jets v základní části, poprvé tomu tak bude dnes v Texasu. Hvězdy vstoupily do sezony skvěle a i přes nečekané porážky s Torontem vedou našlapanou západní konferenci. Dnes na jejich led zavítají Tryskáči z Winnipegu, kteří momentálně drží druhou divokou kartu na západě. Oba týmy se spoléhají na velice produktivní dvojičky, v dresu Dallasu je to stále dokola omílané spojení Seguin-Benn, které si letos naprosto podmaňuje soutěž. Winnipeg zase táhnou Blake Wheeler a Bryan Little, kteří už nastřádali celkem 35 kanadských bodů. Po neúspěchu Niemiho s Torontem by dnes mohl dostat v brance Stars příležitost jeho krajan Kari Lehtonen, trenér Winnipegu Paul Marice zatím brankáře pro dnešní zápas neurčil.

03:00 Arizona Coyotes (8-6-1) – Edmonton Oilers (6-10-0)

Zajímavý souboj týmů, které táhnou mladí a talentovaní hokejisté, dnes bude k vidění v Arizoně. K prvnímu z pěti vzájemných střetnutí zajíždějí Oilers na led Coyotes, kteří zatím senzačně drží třetí místo v Pacifické divizi. Skvělý vstup do sezony v dresu Kojotů zažívá urostlý český centr Martin Hanzal, který vede klubovou produktivitu se dvěma góly a třinácti nahrávkami. Arizona se bude snažit přidat třetí výhru v řadě a jejím dnešním soupeřem bude Edmonton, který včera zásluhou branky Teddyho Purcella v prodloužení vyhrál v Anaheimu. Do skvělé formy se rozehrál Němec Leon Draisaitl, jenž v šesti zápasech nasbíral už deset bodů, nejproduktivnějším hráčem Olejářů je pak se 17 body Taylor Hall.

04:30 Los Angeles Kings (9-6-0) – New York Islanders (8-5-3)

Posledním zápasem dnešního programu je souboj týmů z dvou největších amerických měst – Islanders zajíždějí na led Králů z Los Angeles. Pro Isles je to druhý zápas z jejich cesty po Kalifornii, v tom prvním uspěli na ledě San Jose i díky dobrému výkonu Thomase Greisse v brance, dnes by ale měla opět nastoupit slovenská jednička Jaroslav Halák. Debut v NHL by si dnes mohl odbýt 65. hráč draftu 2012 Adam Pelech, který byl povolán z farmy v Bridgeportu. Kings dnes završí zatím nepříliš uspěšný domácí čtyřboj (1-2-0) a nadále doufají v probuzení některých svých spících střelců, především Mariána Gáboríka (1+1). Útok zatím stojí především na výkonech Jeffa Cartera a Tylera Toffoliho, kteří už nastříleli celkem 17 branek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.