bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zadinu čeká nedobrovolný odpočinek. Je to špatný, hodnotil Lalonde jeho zranění

6. listopadu 2022, 15:23

Jan Vojkůvka

Český hokejový útočník Filip Zadina bude dlouhodobě mimo hru. S takovými informacemi přišel trenér Detroitu Red Wings Derek Lalonde na tiskové konferenci. Důvodem k jeho avizované absenci je střela Ryana Pulocka, po které Zadina z utkání proti New Yorku Islanders odstoupil.

Probíhající sezona zatím není z pohledu Filipa Zadiny vůbec dobrá. V devíti odehraných zápasech nezapsal žádný kanadský bod. V sestavě se držel především kvůli široké marodce Red Wings. Přestože v útoku příliš nezářil, odváděl alespoň dobrou defenzivní práci a hrál tvrdě do těla, což dojem z jeho výkonů zvyšovalo. V dalších týdnech jej ale na ledě nejspíš neuvidíme. 

V utkání proti Islanders, které Detroit v sobotu vyhrál 3:0, trefila ve třetí třetině Zadinu do pravé nohy rána Ryana Pulocka, po které český útočník musel z duelu odstoupit. Nejen, že měl po zásahu velké problémy se vůbec dostat z ledu, ale v tunelu vedoucím do šatny bylo vidět, že není schopen nohu nijak zatížit. 

Zranění Zadiny navíc nevypadá podle trenéra Dereka Lalondeho vůbec dobře. „Špatný. Nemyslím si, že ho nějaký čas uvidíme. Nedostal jsem sice nic konkrétního, ale bylo mi řečeno, že je to špatný. Zítra budeme vědět víc,“ poznamenal.

Lalondemu se tím pádem znovu rozšířila už tak početná marodka mezi útočníky. Kromě Jakuba Vrány, který je v asistenčním programu NHL, schází lodivodovi Detroitu Tyler Bertuzzi, Robby Fabbri, Oskar Sundqvist a Mark Pysyk. Nyní se do této sestavy připojí také Zadina.

„Vím, že to zní šíleně, ale máme s tím zkušenosti,“ uvedl s tím, že se k týmu už připojil Austin Czarnik, který nastoupí v neděli proti New Yorku Rangers a pravděpodobně nahradí právě zraněného Zadinu ve formaci s Ernem a Rasmussenem.

Dvaadvacetiletý Zadina zatím nenaplňuje potenciál, který v něm Detroit viděl, když si ho v roce 2018 vybral na šestém místě draftu. Ve 168 zápasech totiž zaznamenal pouze 61 kanadských bodů za 25 branek a 36 asistencí, přičemž v součtu této a minulé sezony jeho produktivita ještě klesla a v 83 duelech zapsal jen 10 gólů a 14 přihrávek. 

Přesto mu byla vyslovena důvěra nejen trenéra Lalondeho, ale především z úst generálního manažera Steva Yzermana, který s ním v srpnu uzavřel nový tříletý kontrakt v hodnotě 5,475 milionu dolarů. Nyní si však mladý český forvard bude muset nedobrovolně od hokeje odpočinout.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.