bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žádné otálení! Montreal si pojistil Suzukiho

13. října 2021, 10:30

David Zlomek

Ta zpráva vyšla včera na svět jen tak mimoděk. Všichni fanoušci se soustředili na start slavné soutěže, takže některým mohlo uniknout, že se před začátkem nového ročníku upekla ještě jeden velký kontrakt. Montreal Canadiens se totiž domluvili na prodloužení spolupráce s Nickem Suzukim. A není to ledajaká smlouva!

Myšlenkové pochody Marca Bergevina, generálního manažera Montrealu, jsou zřejmé. Suzuki je vycházející hvězda ligy a je potřeba si jej udržet. Ostatně byl to samotný Bergevin, který po play off v roce 2020 řekl, že je Suzuki drahokamem, kolem kterého bude organizace stavět. 

Po této sezoně mu navíc končí nováčkovský kontrakt. A když Bergevin viděl, co se letos děje na trhu s chráněnými volnými hráči, kam by Suzuki po konci smlouvy zapadal, musel jednat. Chtěl se totiž vyhnout situaci, kterou řešili například ve Vancouveru – podpisy Hughese a Petterssona byly vyřešeny opravdu za pět minut dvanáct. Brady Tkachuk dokonce trucuje doteď.

Obě strany si tak plácly s ročním předstihem. Nakonec je z toho osmiletá smlouva na dohromady 63 milionů dolarů. Suzuki se rázem stane nejlépe placeným útočníkem organizace.

„Jsme nadšení, že jsme si pojistili Nickovy služby na dalších osm let,“ neskrýval nadšení Bergevin.

Vyjádřit se musel pochopitelně i hráč samotný: „Miluju město Montreal, miluju ten pocit být součástí Canadiens. Moc se těším na dalších devět let tady. Já i moje rodina jsme strašně rádi, že to klaplo,“ řekl Suzuki.

Jestli bude pokračovat ve stejném tempu, jaké ve svých dvou prvních sezonách nastolil, mají se příznivci Habs na co těšit.

V obou ročnících nasbíral shodně 41 bodů, jenže zatímco v tom premiérovém na jejich zisk potřeboval 71 utkání, v uplynulé sezoně mu stačilo o 15 méně! A to ještě nemluvíme o play off, kde si drží průměr bodu na zápas na hodnotě 0,7.

„Pořád se chci zlepšovat,“ dodal ještě Suzuki, jenž do Montrealu zamířil před třemi lety jako součást trejdu za Maxe Paciorettyho. „Myslím, že se mi to v kariéře zatím celkem daří. Chci získávat větší roli. Pořád mám dost prostoru, kde se zlepšovat. Jsem rád, že vedení týmu vidělo můj potenciál a nabídlo mi tak dlouhou smlouvu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.