bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zadorov chce z Calgary pryč. Vedení požádal o výměnu

12. listopadu 2023, 9:45

Jan Vojkůvka

Nikita Zadorov potřebuje změnu prostředí. Vyplývá to z posledních dostupných informací okolo Calgary. Ruský obránce, který v září otevřeně vystoupil proti válce na Ukrajině a prokázal velkou osobní statečnost, požádal prostřednictvím svého agenta o výměnu. Situace silně začíná připomínat období, kdy střídačku Flames řídil Darryl Sutter.

Osmadvacetiletý Zadorov si nebere v posledních týdnech zrovna servítky. Na konci října tvrdě zkritizoval celý tým za přístup, jakým hraje. Důvodem tehdy bylo, že Flames měli po osmi odehraných zápasech jen pět bodů. „Chci se za to našim fanouškům omluvit, prostě teď hrajeme jako pos*aní,“ řekl tehdy bez okolků.

Přestože z tohoto pohledu se hra Calgary zlepšila a vyhrály se nějaké zápasy, s čímž mohl být Zadorov spokojený, objevil se jiný problém. Navzdory tomu, že od začátku listopadu ve třech po sobě jdoucích zápasech dokázal bodovat a předváděl hodně poctivou práci v obraně, jeho minutáž každým zápasem klesala.

Pomyslný vrchol přišel v noci na sobotu v utkání s Torontem. Zadorov ve druhé třetině svým prvním gólem v sezoně zvyšoval na 4:2, avšak Calgary vedení neudrželo a duel dospěl až do nájezdů. Sám Zadorov přitom podstatnou část třetí třetiny strávil na střídačce a odehrál jen 15 minut a 33 sekund. Jeho průměrná minutáž kvůli tomu klesla pod 19 minut. 

Prakticky okamžitě tento fakt dost nelibě okomentoval Zadorovův agent Dan Milstein na sociálních sítích, na kterých napsal, že nejlepší obránce týmu v utkání nedostává dostatek prostoru na ledě. 

Sotva zápas s Torontem skončil, prosákly na povrch rovněž informace o tom, že Nikita Zadorov požádal vedení o výměnu. Dal tím najevo svou nespokojenost se současným děním v organizaci a zároveň tím oznámil, že nemá zájem o prodloužení kontraktu, který mu na konci této sezony vyprší.

Skoro to vypadá, jako by se dění v Calgary vrátilo o pár měsíců zpět. Tehdy pod trenérem Darrylem Sutterem také mnozí hráči nechtěli v týmu pokračovat, snažili se o výměnu, případně oznámili, že neprodlouží své smlouvy. Přestože se tím docílilo toho, že Sutter na střídačce Flames skončil (na vině ale byla také celkově nepovedená sezona), nahradil ho jeho vlastní asistent Ryan Huska. A pokud se nejedná v případě Zadorova o ojedinělý případ, tak tato kosmetická úprava v roli hlavního trenéra kýžený klid nepřinesla.

Co se pak samotného Zadorova týče, ten má letos plat ve výši 3,75 milionu dolarů a prakticky okamžitě po oznámení, že chce změnit dres, se objevili první zájemci. O služby ruského beka projevili zájem podle ESPN v New Jersey, Torontu a Vancouveru.

Zdá se, že by velmi brzy mohlo dojít v NHL k velmi zajímavé výměně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.