bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zájem Houstonu a Atlanty? Nad expanzí neuvažujeme, říká Bettman

24. září 15:32

David Zlomek

Zájem o svůj tým v NHL má mít Atlanta a Houston, dvě z největších měst Spojených států, kde se nejlepší hokej ještě nehraje. Komisař NHL Gary Bettman však tvrdí, že navzdory neustálým zvěstem není další rozšíření ligy na obzoru.

„Všechno, co se v posledním týdnu napsalo, je kategoricky špatně,“ řekl Bettman v pondělí deníku Toronto Star. „Žádný proces rozšiřování se nechystá. A kromě toho, že 1. října budeme radu informovat o místech, která projevila zájem, se v souvislosti s rozšířením nic jiného nechystá.“

Není žádným tajemstvím, že obchodní skupiny v Atlantě chtějí, aby NHL dala tomuto městu třetí šanci na tým, zatímco lidé v Houstonu se o tým ucházejí již delší dobu. 

Zástupce komisaře Bill Daly navíc nedávno naznačil, že NHL se vrátí do Phoenixu, i když Coyotes opustili Arizonu a přešli do nového týmu v Utahu.

„Všechno ostatní byly buď spekulace, nemělo to žádný pevný základ,“ dodal Bettman.

Od roku 1993, kdy se Bettman stal komisařem, se počet týmů v lize zvýšil z 24 na 32 a hodnota organizací prudce vzrostla. Vegas Golden Knights, kteří se k NHL připojili v roce 2017, zaplatili expanzní poplatek 500 milionů dolarů a Seattle Kraken zaplatil za vstup o čtyři roky později 650 milionů dolarů.

U čeho se ale spekulace potvrdily, bylo tehdy, kdy Salt Lake City bylo považováno za pravděpodobné místo expanze ještě předtím, než se do města začátkem tohoto roku přestěhovali Arizona Coyotes.

Nový sport se tam už stihnul zabydlet, tamní Utah Hockey Club si v předsezónní přípravě polepšil na bilanci 2-0, když v pondělí před vyprodaným hledištěm porazil Los Angeles Kings 3:2 v prodloužení. 

„Všichni jsme nadšení, že jsme toho součástí,“ řekl po výhře útočník Lawson Crouse. „Je to něco opravdu výjimečného a dnešek je toho příkladem. Díky fanouškům, které jsme tu měli, jsme to na lavičce opravdu cítili a patří jim velká pochvala. Doufáme, že jsme jim předvedli dobrou show, a doufáme, že se sem vrátí.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.