bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zájemci o obránce mohou zpozornit. Barrie si může hledat nové působiště

3. prosince 2023, 10:00

Jan Vojkůvka

Spojení Tysona Barrieho a Nashvillu Predators se blíží ke svému konci. Případně bude trvat už jen několik měsíců. Generální manažer Barry Trotz dal svému zkušenému obránci svolení, že spolu s agentem mohou začít hovořit s ostatními týmy o tom, kdo by o jeho služby měl zájem. Děje se tak po pouhých devíti měsících, co do Nashvillu přestoupil.

Tyson Barrie přišel do Nashvillu na konci února tohoto roku z Edmontonu v rámci výměny za Mattiase Ekholma. V dresu Predators se rychle usadil a v minulé sezoně díky tomu stihl dokonce 85 zápasů v základní části (61 jich odehrál v Edmontonu a 24 v Nashvillu) s více než slušnou bilancí 13+42. Potvrdil tím, že je kvalitním ofenzivním obráncem, který se hodí například do přesilovek.

Do týmu Predátorů navíc skvěle zapadl. V kabině je tento usměvavý chlapík velmi populární, přátelský a vnáší mezi spoluhráče dobrou atmosféru.

V tak tvrdém byznysu, jakým NHL je, však jsou tyto věci spíše podružné. To moc dobře ví generální manažer Barry Trotz. Právě on se totiž musí zabývat i budoucností, ne pouze přítomností.

Barrie se v sobotu proti Rangers vůbec nevešel do sestavy, místo něho se ve třetím obranném páru spojili zkušený Luke Schenn, jenž se nedávno vrátil po zranění, a mladý Spencer Stastney, který potřebuje v nejslavnější hokejové lize pořádně obouchat. Po sezoně bude chráněným volným hráčem a Nashville potřebuje zjistit, jestli má schopnosti vysloužit si větší roli u hlavního týmu.

Situace nakonec dospěla tak daleko, že se Trotz rozhodl Barrieho informovat o možnosti, aby zahájil jednání s ostatními týmy v lize. Otevřel tím vrátka pro možnou výměnu, kterou by vyřešil dva problémy najednou.

Pvním problémem je, že Barriemu končí po této sezoně smlouva a stane se nechráněným volným hráčem. Mohl by tak Trotzovi pláchnout bez jakékoliv protihodnoty. Druhým problémem pak je, že Trotz v podstatě nemá na Barrieho peníze.

Po sezoně bude muset Trotz řešit situaci v brankovišti, v němž Lankinenovi končí smlouva, bude mít k podpisu pět chráněných volných hráčů, řadu nechráněných a k tomu všemu v blokaci 11,8 milionu za ponechané části platů a vykoupené smlouvy. 

Kvůli všemu výše zmíněnému dostal Barrie zelenou pro první kontakty s dalšími organizacemi v NHL. Jedinou komplikací pro něho může být fakt, že pobírá 4,5 milionu dolarů. Trotz by si ale zajisté klidně ponechal část platu, když smlouva na konci sezony vyprší. Nejpodstatnější pro něho totiž je, aby za zkušeného beka něco dostal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.