bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zámořskou kariéru potichu ukončil. Chudobin se vrátil domů, chytat bude ve VHL

6. září 2023, 7:00

Jan Vojkůvka

Kariéra v NHL a za oceánem je pro Antona Chudobina u konce. Velezkušený brankář, který se ale v posledních letech trápil a minulou sezonu strávil takřka celou na farmě, se rozhodl vrátit domů a podepsat smlouvu se Sokolem Krasnojarsk.

Žádná NHL, žádná AHL, dokonce ale ani KHL. Anton Chudobin se po návratu domů do nejvyšší ruské soutěže (alespoň prozatím) nepodívá. Naopak se spokojil s angažmá v nižší VHL, kde bude chytat za Sokol Krasnojarsk. Tento tým ovšem nepatří k úplně neznámým celkům, během stávky v NHL tu hrál v sezoně 2012/13 například Alex Sjomin, bývalý útočník Washingtonu, Caroliny či Montrealu.

Chudobinův odchod do Ruska je logickým vyústěním jeho situace. Sedmatřicetiletý gólman, který se nejvíc proslavil v Dallasu a Bostonu (chytal také za Minnesotu, Carolinu, Anaheim a Chicago), se stal po uplynulé sezoně volným hráčem, když mu vypršel tříletý kontrakt v hodnotě takřka 10 milionů dolarů.

Na trhu s volnými hráči však rodák z kazachstánského Ust-Kamenogorsku přílišný zájem nevzbudil. A tak se uzavřela Chudobinova zámořská kapitola, která mu nakonec vynesla 260 startů v základní části NHL a dalších 27 odchytaných utkání v play-off.

Po vcelku vydařené sezoně 2017/18, kdy dělal dvojku v Bostonu, si jej z trhu volných hráčů vytáhl Dallas, ve kterém začal zářit. Památnou byla především sezona 2019/20, kdy převzal pozici jedničky od zraněného Bena Bishopa a dovedl Stars až do finále Stanley Cupu (šampiony se staly Blesky z Tampy po vítězství 4:2 na zápasy).

Byť si těmito výkony vysloužil největší kontrakt kariéry, tak v sezoně 2021/22 začal Dallas sázet na jiné brankáře a Chudobin skončil na farmě v Texasu. Za Stars v AHL odehrál i podstatnou část uplynulé sezony, než byl v březnu 2023 vyměněn do Chicaga. Za Blackhawks ale odchytal jen jeden zápas, inkasoval šest gólů od Washingtonu, a to byl jeho poslední zápas v nejslavnější hokejové lize světa.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.