bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zase on? Toronto získalo do obrany starého známého

1. března 11:40

David Zlomek

Ilja Ljubuškin je hráčem Toronta. Už zase! Maple Leafs přivádí zpět známou tvář, aby posílili svou obranu před uzávěrkou výměn v NHL, která je příští týden. Tým trenéra Sheldona Keefea získal obránce Ilju Ljubuškina z Anaheimu v rámci tříčlenné výměny s Carolinou.

V rámci výměny si Ducks ponechají 50 % Ljubuškinova platu, který má celkovou hodnotu 2,75 milionu dolarů, a obdrží volbu Toronta ve třetím kole draftu v roce 2025. Hurricanes si ponechají 25 % platu a dostanou volbu Toronta v šestém kole letošního draftu. 

Maple Leafs kromě toho obdrželi od Hurricanes práva na podpis útočníka Kirilla Slepce. 

Podstatnou informací také je, že Ljubuškin hraje v posledním roce smlouvy.

Ljubuškin odehrál v sezoně 2021/22 za Maple Leafs 31 zápasů poté, co byl vyměněn z Arizony. Devětadvacetiletý obránce po odchodu z Maple Leafs podepsal v létě 2022 dvouletou smlouvu na 5,5 milionu dolarů s Buffalem a před současným ročníkem byl vyměněn do Anaheimu.

Maple Leafs hledali před uzávěrkou přestupů dalšího obránce na pravou stranu, jelikož tato pozice už si žádala řešení. Timothy Liljegren, jediný další stálý pravák v týmu, je mimo hru se zraněním a veterán Mark Giordano utrpěl při čtvrtečním vítězství nad Coyotes zranění hlavy.

Ljubuškin krátkodobě zaujme Giordanovo místo ve třetím páru a bude další možností pro Maple Leafs i pro oslabení.

O tom, že Maple Leafs obránce potřebovali, svědčí i situace z této noci. Když Toronto přišlo o dalšího obránce v podobě Giordana, nastoupil Mitch Marner právě na jeho pozici. 

„Potřebovali jsme ho,“ řekl o Marnerovi trenér Leafs Sheldon Keefe. „Je dobře, že se Mitch dokázal zapojit.“

„Prostě hraju tam, kde mi řeknou,“ nedělal z toho šestadvacetiletý útočník vědu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.