bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Židovský šprým floridského kouče: Co je s Barkovem? Šel na bar micva!

23. května 2023, 14:00

Tomáš Zatloukal

Vskutku originální odpověď měl pro zámořské reportéry Paul Maurice, trenér Panterů, když se ho zeptali na zdravotní stav Alexandra Barkova. Finský kapitán Cats odstoupil už během první třetiny a to po střetu s Jackem Drurym, ve zbytku zápasu už Floridě nepomohl. "Co je Sašou?" slyšel Maurice. "Šel na bar micva. Jeho soused tu slávu pořádá, a tak nechtěl zklamat děti," prohodil uznávaný kouč. A veselo bylo i dál.

Horní, nebo dolní?

Ta otázka byla jasná, na tiskové konferenci padl dotaz, v jaké části těla je Barkov zraněný.

Maurice ale svou zábavnou taktiku neopustil a nenuceně odvětil: "Bar micva? Konalo se to ve dvou patrech domu, dole i nahoře. Byla to velká událost." Přítomní posléze pochopili, žádné relevantní informace k Barkovovi nedostanou.

V play-off se o zraněních zpravidla mlží, Maurice toto pravidlo ctil, byť poněkud svérázným způsobem. Verze s tím, že se floridský tahoun zúčastnil místo zbytku zápasu tradičního židovského obřadu, byla jednoduše k popukání.

Vážněji mluvil Radko Gudas, český řezník ve službách Koček neskrýval, že Barkov na ledě chyběl. "Je to nejlepší hokejista na světě, takže samozřejmě se jeho odchodem do kabiny situace na ledě změnila." Ano, Carolina měla navrch.

Hurikáni domácí skvadru výrazně přestříleli, pro snížení stavu série toho udělali mnoho. Ale nepochodili, opět jim vystavil stopku výtečný gólman Sergej Bobrovskij, který tentokrát nepustil jedinou střelu. Čisté konto si připsal za 32 zákroků.

Panthers tak vedou 3:0 na zápasy a sahají po finále Stanley Cupu.

Jak se vypořádali s Barkovovou absencí, co se personálního obsazení týče?

Do první lajny se přesunul jeho krajan Eetu Luostarinen, uvolněný flek na levém křídle třetí brázdy zaujal Ryan Lomberg.

Pro Luostarinena šlo o velké sousto, vždyť suploval za jednoho z nejkomplexnějších hráčů v NHL, každoročního adepta na Selkeho trofej (cenu Barkov dokonce i vyhrál a to v roce 2021).

V této sezoně byl druhým nejproduktivnějším hráčem Floridy, se 78 body v 68 zápasech. Jeho dlouhodobější ztráta by měla na bojovný kádr drastický dopad, nicméně být Barkov zraněný vážně, Maurice by na tiskové konferenci nežertoval.

Bylo by to tak trochu chucpe. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.