bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zlikvidujte Crosbyho! Rangers vyřadili kapitána Penguins a obrátili zápas

12. května 2022, 12:00

Jiří Lacina

Druhá třetina, stav 2:0 pro hosty, kteří měli při vedení 3:1 v sérii našlápnuto k postupu. Sidney Crosby opět táhne svůj tým. Bum! Ztráta kapitána všechno mění.

Rangers po odchodu Crosbyho z ledu třemi góly ve třech minutách obrací skóre, a třebaže po Malkinově příhře ještě Guentzel srovná, závěr patří domácím. Madison Square Garden burácí po vítězném gólu Filipa Chytila, výhru sichruje do prázdné branky Lindgren.

Jezdci masírovali Crosbyho celý zápas. Dorazil ho Jacob Trouba, který už v kariéře předvedl nejeden hraniční zákrok. Lídr Pens byl zatím v sérii dominantní, ve čtyřech utkáních nasbíral devět bodů (2+7).

Jeho momentální status zní „zranění v horní polovině těla“. Trenér Mike Sullivan se k věci vyjádřil stručně. „Viděli jste ten hit? Pak máte asi stejný názor jako já.“

Vymlouvat se ale v šatně Penguins nikdo nechtěl. „Máme v kabině hodně lídrů, kteří lecčíms prošli. Nikdy nechcete vidět takového hráče opouštět led, nicméně máme tady partu, která ho umí nahradit,“ řekl Jake Guentzel, autor dvou branek poražených.

Crosby je nyní v péči lékařů. Zda bude k dispozici do šestého zápasu, nikdo netuší. Náraz, který nečekal, a jenž je v zámoří komentátory označován jako „high hit“, zavání otřesem mozku. V letech 2010-12 vynechal Crosby z tohoto důvodu polovinu a pak dvě třetiny další sezóny.

Recidivy otřesů mozku jsou krajně nepříjemné. Pittsburgh je v napětí.

Loni vynechal Crosby na úvod sezóny sedm zápasů kvůli zápěstí. Letos z různých důvodů, včetně covidu, vypustil v základní části 13 duelů. I tak stihl být s 84 body (společně s Jakem Guentzelem) nejproduktivnějším hráčem mužstva. Tím je průběžně i v play off.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.