bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zranění Shearyho? Znovu se ukáže, jak silným klubem jsme, říká Sullivan

2. února 2017, 14:14

David Baláš

Hraje teprve svou druhou sezonu mezi elitou, ale už se stihl nenápadnými krůčky zařadit mezi opory našlapaného Pittsburghu. Jistě, Conoru Shearymu pomáhá fakt, že nastupuje bok po boku se Sidney Crosbym, avšak 35 bodů ve 42 zápasech svědčí dostatečně o jeho kvalitách. Nyní se ale talentovaný mladík nejméně na měsíc zranil a Tučňáci řeší, jak jej nahradí.

17 gólů a k tomu 18 asistencí. To je velmi slušné vysvědčení v polovině sezony. Sheary navázal na povedené tažení loňským play-off a ukazuje, že z řečí o náročném druhém ročníku v lize si hlavu nedělá.

Ba co víc, v polovině ledna zažil 24letý Američan exkluzivní týden. Ve čtyřech duelech posbíral hned devět kanadských bodů.

Sheary si teď ale minimálně na pár týdnů od střádání branek a přihrávek odpočine. Kvůli blíže nespecifikovanému zranění v horní části těla se nezúčastnil včerejšího tréninku a klub vydal zprávu, podle níž Crosbyho parťák bude týmu chybět 4-6 týdnů.

„Letos hraje opravdu skvěle a hrozně mužstvu pomáhá. Je tedy jasné, že je to pro nás velká ztráta. Opět se alespoň ukáže, jaký má tenhle manšaft charakter. Jsem si jistý, že máme dostatek hráčů, kteří dokáží Conora zastoupit,“ řekl trenér Mike Sullivan.

Marodka a šance pro ostatní

Sheary ovšem není jediným indisponovaným mužem v sestavě Pens. Chybí také Jevgenij Malkin, který vynechal víkendové Utkání hvězd v Los Angeles. Jeho potíže by podle zpráv neměly být tak vážné, neboť Malkin už znovu obul brusle.

„Jeho stav se lepší. Ještě to sice není tak dobré, aby se přidal k mužstvu, ale už se tomu bodu blíží. Takový hráč by se nám samozřejmě strašně hodil v zápasech,“ nechal se slyšet Sullivan.

Blízko návratu je i Matt Cullen, který měl problémy s nohou. „Cítím se dobře a myslím, že o víkendu už bych mohl hrát. Původně jsem měl chybět déle, ale zranění se hojí dobře, což je příjemné překvapení,“ usmál se čtyřicátník.

Jak už kouč naznačil, s absencí klíčových hráčů se otevřela šance pro ostatní, aby ukázali, co v nich je. Pittsburgh povolal z farmy Cartera Rowneyho, který si odbyl debut v úterý proti Nashvillu.

Pakliže Cullen se do zítřejšího utkání s Columbusem nestihne vykurýrovat, příležitost přesvědčit zřejmě dostane i Tom Kuhnhackl, jenž byl naposledy pouze zdravým náhradníkem.

„Dobře víme, že máme dost hráčů, kteří mohou plnit různé úkoly podle situace. Právě v tom spočívala loni jedna z největších sil tohoto týmu. A jsem přesvědčený, že tomu tak zůstane i nadále,“ uvedl Sullivan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.