bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvítězí Chicago posedmé v řadě? V cestě stojí tradiční rival ze St. Louis

9. listopadu 2016, 21:00

Michal Muška

Tři zápasy má dnes na programu nejlepší hokejová liga planety, přičemž hlavním tahákem bude repríza loňského prvního kola play-off v podání St. Louis Blues a Chicaga Blackhawks. Na své si přijdou i fandové Columbusu, kam zajíždí Anaheim, a do domácí arény se vrací i Sabres, kteří přivítají impotentní Ottawu.

1:00 Columbus Blue Jackets (5-3-2) – Anaheim Ducks (6-5-2)

Jako první se dnes rozběhne utkání v Columbusu, kde domácí Blue Jackets přivítají Kačery z Anaheimu. Modrokabátníkům se v posledních dnech daří, o vysoké výhře nad Montrealem už asi netřeba hovořit. Ve stínu tohoto zápasu však trochu zůstávají i jiné povedené výkony, které vyústily už ve čtyřzápasovou sérii bez prohry po šedesáti minutách.

Skvělým vstupem do seniorského hokeje tomu pomohl obránce Zach Werenski, který posbíral v deseti zápasech stejný počet bodů a nyní jeho role dost možná ještě vzroste poté, co Seth Jones vypadl ze hry pro příští tři týdny kvůli zranění. Důvěru od Johna Tortorelly pak i nadále dostává Lukáš Sedlák, který už nastoupil do osmi zápasů, ve kterých si připsal dva body za dvě přihrávky a stále tak čeká na premiérovou trefu v NHL.

Hosté z Anaheimu za sebou nemají úplně přesvědčivý vstup do sezony, vzhledem k trápení jejich západních soupeřů to však přesto stačí na páté místo v konferenci. Ducks střídají dobré a slabší výkony, naposledy si ale v domácím dvojzápase s přehledem poradili s mladými týmy Arizony a Calgary. Svěřenci Randyho Carlylea budou jistě chtít Columbusu oplatit ani ne dva týdny starou porážku 0:4 a pomoci by k tomu už mohl i švédský zadák Hampus Lindholm, který se včera konečně k týmu Ducks připojil.

„Cítím se dobře, takže až mě trenéři zařadí do sestavy, budu připraven,“ hlásil po tréninku 22letý obránce. „Uvidíme, co přinese zítřek a pak uděláme rozhodnutí, které se odvine od toho, jak se bude Hampus cítit. Říká, že je připraven, a nakonec to rozhodnutí bude na něm,“ reagoval poté na Lindholmův výrok staronový lodivod Anaheimu Carlyle.

1:30 Buffalo Sabres (5-5-2) – Ottawa Senators (7-5-0)

Dva dny po prohře na ledě Bostonu se do akce vrací hokejisté Buffala, kteří se v souboji dvou týmů z Atlantické divize střetnou s Ottawou. Oba týmy sehráli před pár dny zápas v Canadian Tire Centre, odkud si dva body za hubenou výhru 2:1 odvezli Sabres i díky skvělému výkonu Robina Lehnera, jenž pochytal 32 ze 33 střel Senátorů.

Švédský gólman má proti týmu z hlavního města Kanady pochopitelně zvýšenou motivaci, protože zde několik let marně bojoval o post jedničky, až byl vyměněn právě do Buffala, a je dost možné, že si zachytá proti bývalým spoluhráčům i dnes. V zápasech Šavlí v poslední době branky moc nepadají, což jde na vrub i bídné produktivitě svěřenců Dana Bylsmy, Sabres však i přesto z posledních šesti zápasů čtyřikrát vyhráli. Před domácím publikem se jim to zatím povedlo ale jen jednou, dokáží dnes Sabres potěšit své fanoušky podruhé?

Senators se tomu jistě pokusí zabránit, už jen proto, aby si nepřipsali třetí porážku v řadě. Po zmíněné prohře s Buffalem neuspěli Sens ani na ledě trápícího se Nashvillu, kterému podlehli 3:1. Senátorům se v posledních zápasech vůbec nedaří střílet branky a především kvůli tomu nejsou v tabulce výše, obrana totiž v čele s hrdinou posledních týdnů Craigem Andersonem funguje a naposledy se Ottawa radovala z výhry v souboji s Vancouverem, který vynuloval pro změnu záskok v podobě Mikea Condona.

Zabrat tak nyní musí především útok, nebo chcete-li ofenzivní obránce Erik Karlsson, který už tradičně vede týmovou produktivitu s dvoubodovým náskokem před Kylem Turrisem. Československou stopu pak budete v tomto střetnutí hledat marně, v Buffalu ani v Ottawě totiž nyní žádný takový hokejista nenastupuje.

2:00 St. Louis Blues (7-4-2) – Chicago Blackhawks (9-3-1)

Zlatý hřeb dnešní noci obstará souboj dvou nejlepších týmů Centrální divize v Missouri, kde se střetnou celky Blues a Hawks. Jestřábi mají svému dnešnímu soupeři co vracet, po úchvatné sedmizápasové sérii v jarním play-off s nešťastným koncem podlehli Bluesmanům i v zahajovacím utkání této sezony, a to poměrně jasně 5:2. Hokejistům St. Louis se poslední dobou na tým Chicaga poměrně daří, fanoušci ale můžou očekávat další těsnou bitvu.

Posledních 14 zápasů ve Scottrade Center totiž neskončilo větším než jednogólovým rozdílem (nebudeme-li počítat góly do prázdné branky) při celkovém skóre 38:38. Nejvíce se v těchto zápasech dařilo Vladimiru Tarasenkovi, který nasázel Hawks hned 11 branek. Blues se dnes opět budou spoléhat na výbornou hru v oslabení, během domácích zápasů inkasovali letos v přesilovce soupeře zatím pouze jednou (úspěšnost 96,6%).

Chicago tak dnes čeká těžký test, do něhož však půjdou svěřenci Joela Quennevillea se šesti výhrami v zádech. Blackhawks mají v posledních dnech suverénně nejlepší formu z celé ligy, což naposledy na vlastní kůži pocítili trápící se dallaské Hvězdy. Hawks se mohou spolehnout především na útočné duo Anisimov-Kane, které za necelý měsíc posbíralo už 33 bodů, přičemž ruský centr bodoval už v jedenácti po sobě jdoucích zápasech v řadě.

Na úvod sezony se daří i Slovákům s indiánem na hrudi, Marián Hossa i Richard Pánik mají na kontě shodně 11 kanadských bodů. Jestřábům budou i dnes chybět zranění Trevor van Riemsdyk a Tyler Motte, domácí Blues nadále postrádají beky Edmundsona s Bortuzzem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.