bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Adam Klapka je blízko debutu v NHL

20. ledna 16:54

Josef Potůček

Ve stejný den, kdy se nadějný český obránce David Jiříček přesunul na farmu Columbusu, jeho krajan Adam Klapka se naopak dočkal pozvánky do A-týmu. Počet Čechů, kteří letos nastoupili v NHL, se tak může v brzké době navýšit na třiatřicet.

Poněkud symbolicky k tomu může přispět zranění Slováka Martina Pospíšila, který nedohrál páteční partii proti Torontu (zranění v horní části těla). Z tribuny přitom prohru Flames 3:4 sledoval čerstvě povolaný Klapka.

Třiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie je v příjemném očekávání: „Je to něco, o čem jsem snil od doby, co jsem začal hrát hokej. Den, kdy jsem se dozvěděl, že mě Flames povolali, byl tím nejlepším v mém životě.“ 

Letos ve 33 zápasech za farmářský celek Calgary Wranglers zaznamenal Klapka 21 bodů (10+11). V 60 střetnutích minulého ročníku AHL jich pak nastřádal 25. Předtím podepsal jako nedraftovaný hráč dvouletou dvoucestnou smlouvu s Calgary. 

„Bylo to super,“ líčil zámořským novinářům své pocity, když se jej dotazovali, jak se dozvěděl o povolání k hlavnímu týmu Flames. „Volal jsem rodičům a přítelkyni a bylo to pro všechny hodně emotivní. Prošli se mnou celou tu cestu. Táta se mnou vstával v pět ráno, když mě bral na tréninky, někdy i pětkrát týdně. Bylo to velmi dojemné.“ 

V přípravě před touto sezónou odehrál Adam Klapka 4 utkání, v kterých zapsal jednu asistenci. Ze sestavy přitom vypadl až při úplně posledním škrtu. Jeho letošní debut v NHL se tak očekával. 

Dočká se ho 203 centimetrů měřící a 104 kilogramů vážící forvard v noční partii proti Edmontonu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.