bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arvidsson se seznamuje! Pro začátek sejmul McDavida

11. září 14:00

Jiří Lacina

V létě podepsal s Olejáři dvouletou smlouvu na osm miliónů dolarů. A přestože ještě přípravný kemp oficinálně nezačal, nemíní ztrácet čas. V rámci seznamování s novým prostředím a spoluhráči se Viktor Arvidsson tento týden připojil k neformálním tréninkům.

A hned to skončilo pozoruhodnou kolizí!

Arvidsson se totiž v otevřeném prostoru srazil s hvězdným Connorem McDavidem. Ten se těžce zvedal z ledu a se zkřiveným obličejem se opatrně odbelhal na střídačku.

„První trénink a hned bych ho zranil? No, tedy...“ smál se Arvidsson, který přišel do Kanady z Los Angeles, kde strávil poslední tři roky.

Samozřejmě, vzájemná rozmíška byla jen dočasného charakteru, o dalším střídání bylo už všechno v pořádku. Kapitán Oilers přítomnost švédského tvrďáka v sestavě ocenil. „Na ledě je vždycky nebezpečný. Je lstivý, tvrdě maká. Soutěživý, vyhrává souboje. Otravný typ, proti kterému nechcete nastupovat,“ shrnul charakteristiku nového spoluhráče.

„Myslím, že tady skvěle zapadne,“ věří McDavid.

Pokud je v sestavě Oilers někdo, s kým se Arvidsson nemusí dlouze seznamovat, je to Mattias Ekholm. Kamarád ze Švédska a bývalý spoluhráč z Nashvillu.

„Je skvělý, známe se vzájemně z Nashvillu. Jakmile jsem se tam objevil, už jsem večeřel s ním, s Calle Jankrokem a s Filipem Forsbergem. A to každý den, který jsem zpočátku strávil na hotelu,“ zasnil se ve vzpomínkách Arvidsson, jehož Predators draftovali v roce 2014 ve čtvrtém kole.

Teď je mu 31 let a bude patřit k nejzkušenějším hráčům v týmu, který má ty nejvyšší ambice. „Jsme rozhodně v bodě, kdy musíme vyhlížet Stanley Cup,“ uvědomuje si Švéd.

Edmonton hrál letos finále, které za stavu 0:3 s Floridou dotáhl až do sedmého duelu. V play off měli Oilers právě na Arvidssonův bývalý tým velké štěstí, třikrát za sebou ho vyřadili v prvním kole.

„To první kolo 2022, které šlo do sedmi utkání, jsem nehrál. A ty dva roky potom jsem hrál vlastně jen proti nim. Celkově je to trochu zvláštní, ale těším se,“ říká k nové štaci Viktor Arvidsson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.