bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bizarní moment! Nájezd, nebo přesilovka? Fakt nevím, smál se trenér Floridy

29. května 18:00

David Zlomek

Potřetí za sebou došel duel mezi Floridou a NY Rangers do prodloužení. Na rozdíl od předešlých dvou případů se tentokrát radovali Panthers, která srovnali sérii na 2:2. Rozhodl bizarní moment v prodloužení.

Florida mohla snadno mít déjà vu z toho poté, co měla dominanci 41-11 v pokusech o střely ve třetí třetině. Panthers tlačili Rangers i ve třetím zápase, ale štěstí šlo na stranu soupeře. Panthers však takové myšlenky do své šatny během přestávky před prodloužením nepustili. 

„To ani nejde, byl to jiný zápas, dávno odehraný,“ řekl trenér Paul Maurice. „Řekl bych, že po velkou část zápasů, které jsme odehráli, platí, že jsme hráli tak tvrdě, jak jen to bylo možné, drželi při sobě, rvali se jeden o druhého, chovali se správně. Výsledky se pak dostaví.“

Nebo jak popsal myšlení Panthers kapitán Aleksander Barkov: „Prostě nám věřte. Věřte, že to jednou přijde, a to se dnes stalo.“

Stalo se tak poté, co byl útočník Rangers Blake Wheeler po 59 sekundách prodloužení potrestán za hákování Barkova v úniku. Chyba byla ale na straně Miky Zibanejada, který v útočné třetině vymýšlel nesmyslnou přihrávku, ze které se domácí dostali do protiútoku.

Hrozilo i trestné střílení. Jestli si ale Barkov a Panthers přáli, aby bylo při této akci místo přesilovky nařízeno trestné střílení, to po zápase neřekli.

„Kdybych si měl na místě v ten moment vybrat, fakt nevím, co bych odpověděl,“ usmál se trenér Paul Maurice. „Kdybychom nedali gól, tak trestné střílení se vším všudy. To je jasné.“

Florida tuto debatu smetla ze stolu tím, že v přesilové hře potřebovala pouhých 13 sekund na její proměnění. 

Byl to druhý přesilovkový gól Panthers v zápase a pátý v posledních třech utkáních, ale jednoznačně nejdůležitější. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.