bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston se představí na ledě Columbusu, Calgary se pokusí ukončit sérii porážek

4. dubna 2022, 19:28

Jan Vojkůvka

Zámořská NHL nabídne na startu nového týdne čtyři zápasy, ve kterých se bude bojovat nejen o vylepšování pozic před vyřazovacími boji, ale v rámci Západní konference vlastně i o samotný postup do play-off. Zatímco na Východě se totiž postupová osmička zdá už v tuto chvíli být takřka jistotou, na Západě rozhodně hotovo není.

Program zahájí souboj mezi Bruins a Blue Jackets. Hokejisté Bostonu, kteří si už prakticky zajistili postup do play-off, se v noci na úterý představí v dalším utkání s Columbusem, jenž naopak pomalu ztrácí i teoretickou naději na elitní osmičku Východu.

Oba celky se spolu utkaly už v noci ze soboty na neděli a Bruins tehdy zvítězili na svém ledě 5:2, čímž vylepšili vzájemnou bilanci s Columbusem z této sezony na 2:0. Pokud se domácí chtějí vzepřít osudu a ještě zabojovat o play-off, musí okamžitě začít sbírat výhry a vítězství nad Bostonem je z tohoto hlediska klíčové.

V přímém souboji o druhé místo v Atlantické divizi se spolu záhy utká rozjeté Toronto a Tampa. Oba celky mají po 68 zápasech na kontě 93 bodů, lepší výchozí pozici před soubojem však mají Maple Leafs, kteří vyhráli čtyřikrát v řadě a svou šňůru by rádi natáhli i v duelu s dvojnásobnými vítězi Stanley Cupu z posledních dvou sezon. 

Další zápasy už budou náležet do Západní konference. St. Louis je jedním z týmů, který ani zdaleka nemá ještě nic jistého. Je sice na třetím místě Centrální divize, ale zezadu se na něj tlačí Nashville, Dallas a bez šancí ještě není ani Winnipeg. Z toho hlediska je pro Blues důležité, aby potvrdili roli favoritů v souboji s Arizonou.

Coyotes jsou spolu s Montrealem na chvostu celé soutěže, a to i přes poměrně slušné výsledky z minulého týdne, kdy porazili San Jose a Chicago. Jenže to pro ně přišlo poměrně pozdě a sezonu tím nezachrání... 

V posledním duelu se utká Los Angeles s Calgary, přičemž hosty trápí série tří porážek v řadě, kvůli čemuž se na čele Pacifické divize jejich náskok právě na Los Angeles, Edmonton i Vegas poměrně smrsknul. Ukončit černou sérii v duelu s Kings, kteří před pouhými pár dny dokázali po nájezdech zvítězit právě na ledě Calgary, přitom pro ně může být hodně náročné.

Pokud ale nechtějí riskovat ztrátu pozice nejlepšího týmu Pacifické divize, rozhodně musí znovu naskočit na vítěznou vlnu.

Program

01:00 Columbus Blue Jackets - Boston Bruins

01:30 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

02:00 St. Louis Blues - Arizona Coyotes

04:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.