bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bouřlivák Malone čelí konci kariéry, znovuzrození se v Rangers nekonalo

4. února 2015, 12:00

David Motloch

Měl to být poslední pokus zastavit strmý pád slibně rozjeté kariéry. Po vyhazovu z Tampy, který si rodák z Pittsburghu do velké míry režíroval sám, se však restart nekonal. U Jezdců z New Yorku se mu sice povedlo vybojovat smlouvu, radost ze vzájemné spolupráce však ze strany Rangers otupěla vcelku rychle a Malone nyní stojí před otázkou: Jak dál?

Přitom kariéra amerického tvrďáka nezačala v NHL vůbec zle. V sezóně 2003/04 se Malone probojoval do hlavního týmu Tučňáků z Pittsburghu a bez jednoho utkání odehrál kompletní základní část s bilancí 43 bodů. Tento výkon jej hned v prvním ročníku nominoval do hvězdného týmu nováčků NHL.

Malone, kterého si Pittsburgh vybral na draftu roku 1999 ze 4. kola, poté předvedl několik solidních ročníků za sebou. Nejlepší forma jej postihla v sezóně 2007/08, kdy si tento Američan připsal 51 bodů (27 branek) v 77 zápasech. Tento počin je zároveň jeho dosavadním maximem, které, a ruku na srdce, už jen stěží překoná.

Paradoxně se však právě po své nejlepší sezóně stal pro Pittsburgh nepotřebný a o služby hokejisty tvrdícího muziku nejen na ledě, se přihlásila Tampa Bay. I na slunné Floridě odehrál několik solidních ročníků, poté však až příliš často začal laborovat se zraněními a od sezóny 2012/13 se v Tampě stal pouze hráčem do počtu. Pro hokejistu, kterému v té době běžela sedmiletá smlouva za celkových 31,5 milionů amerických dolarů, to rozhodně nebyla dobrá vizitka.

Malone se postupně propadl až do čtvrté formace Lightning a do velkého maléru jej dostal incident s držením 1,3 gramu kokainu, u kterého byl chycen policií při provádění jedné ze svých kratochvílí. Vedení Tampy neváhalo a využilo možnosti Malonea vykoupit ze smlouvy. Už pět měsíců po zatčení dostal americký hokejista šanci na reparát v NHL, když si po řadě pochůzek vybojoval jednoletý kontrakt cenný na 700 tisíc dolarů u Rangers.

Výsledek této spolupráce je po více než polovině odehrané základní části jasný. Malone odehrál za Rangers pouze šest utkání, ve kterých vyšel bodově naprázdno. V průměru trávil na ledě za zápas okolo deseti minut, celkově si připsal šest střel. Vedení NY jej v listopadu poslalo na farmu do Hartfordu.

Pětatřicetiletého Malonea nyní umístili Rangers na waiver list a podle zámořských expertů se jej v případě nezájmu ostatních klubů zbaví bez náhrady. Znovuzrození kariéry tak v Rangers neproběhlo a jen těžko si lze představit, že o služby pittsburghského rodáka bude ještě v NHL zájem. Malone tak musí zvážit, zda-li není na čase ukončit kariéru. Z hlediska jeho posledních excesů se možná jedná o logické řešení. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.