bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina zaútočí na čelo Východní konference. Colorado může pojistit pozici nejlepšího celku ligy

25. února 2022, 19:30

Jan Vojkůvka

Zámořská NHL nabídne v noci z pátku na sobotu celkem šest zápasů, ve kterých se představí i přední celky celé soutěže. Zatímco Colorado může v utkání proti Winnipegu potvrdit pozici vedoucího celku celé ligy, Carolina si proti Columbusu zahraje o posun do čela Východní konference.

Celý noční program odstartuje právě zmíněný souboj Caroliny s Columbusem. Domácí Hurricanes ovšem nečeká nic snadného. Byť v posledních třech zápasech slavili vítězství a dotáhli se na rozdíl jediného bodu ke Floridě, jež aktuálně vévodí Východní konferenci, v dobré formě se nachází i Columbus.

Hostům se povedlo porazit Chicago, Buffalo, Toronto a naposledy vysoko 6:3 i Floridu. Díky tomu trochu snížili svou ztrátu na elitní osmičku Východu a stále tak mohou živit naděje na postup do play-off. Aby toho ale docílili, potřebují i nadále sbírat body. A nejlépe zopakovat svou výhru z posledního vzájemného klání s Carolinou, které ovládli v polovině ledna 6:0.

Velmi zajímavé střetnutí nabídne souboj mezi Coloradem a Winnipegem. Domácí jsou momentálně se 78 body nejlepším týmem celé ligy a z posledních čtyř zápasů se radovali ze tří výher. Winnipeg se oproti tomu spíš herně trápí. Ofenziva Jets nešlape, k tomu dostávají v průměru tři branky na zápas a navíc prohráli tři poslední zápasy.

Ani zisk 53 bodů z 51 utkání příliš neohromí a je zřejmé, že tento kanadský celek potřebuje nějaký impulz. Jenže dosáhnout jej proti Coloradu, se kterým v lednovém utkání utrpěl Winnipeg debakl 1:7, to bude nesmírně složité. 

Pomalu, ale jistě, se do formy dostává ve svém novém působišti Jack Eichel. V prvním utkání nebodoval, ve druhém zaznamenal asistenci a ve třetím dosáhl už na bilanci 1+1. Co předvede americký hokejista se svými Vegas v duelu s Arizonou, která vlaje na chvostu celé soutěže? I tento zápas bude součástí pátečního nočního programu.

Kromě zmíněných utkání se mohou příznivci zámořského hokeje těšit i na zápasy mezi St. Louis a Buffalem, Chicaga s New Jersey a Anaheimu s Los Angeles. 

Kompletní program:

01:00 Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets

02:00 St. Louis Blues - Buffalo Sabres

02:30 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils

03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets

03:30 Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights

04:00 Anaheim Ducks - Los Angeles Kings

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.