bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carter si působení v Pittsburghu prodlouží! S Penguins podepsal novou smlouvu

27. ledna 2022, 9:59

Jan Šlapáček

Během minulé sezóny se mnoho lidí divilo, o co se Penguins pokouší. Před uzávěrkou přestupů přivedl Pittsburgh do svých řad výměnou veterána Jeffa Cartera, jehož kariéra v Los Angeles uvadala a navíc mu zbývala smlouva i na letošní ročník. Navzdory předpokladům se kanadský hokejista probral a vysloužil si nový kontrakt!

Změna prostředí Jeffu Carterovi neuvěřitelně pomohla. V minulé sezóně začal být pro Penguins důležitým hráčem téměř okamžitě po výměně a ve čtrnácti zápasech základní části vstřelil devět branek a přidal dvě asistence. Dařilo se mu i v play-off, kde v šesti zápasech vstřelil další čtyři góly a ukázal, že ve vyřazovacích bojích hrát jednoduše umí.

Očividně povzbuzen koncem minulého ročníku vstoupil skvěle i do letošní sezóny a při zraněních elitních útočníků Penguins se stal jedním z klíčových hráčů. V šestatřiceti odehraných zápasech nasbíral šestadvacet kanadských bodů (dvanáct gólů a čtrnáct asistencí) a v týmové produktivitě se zařadil ke špičce.

Angažmá Cartera v Pittsburghu je tak úspěšné, že se s vedením ve velkém předstihu před letním trhem s volnými hráči domluvil na nové dvouleté smlouvě, během které bude v průměru pobírat 3,125 milionů dolarů ročně. Pro porovnání - nyní si Carter ročně přijde na 5,272 milionů dolarů.

„Stal se cennou posilou našeho týmu především díky jeho zkušenostem a všestrannosti. Kromě jeho příspěvků na ledě je i lídrem v kabině a jsme velice rádi, že s ním máme novou smlouvu na dva roky," řekl k podpisu generální manažer Ron Hextall.

Carter tak v sedmatřiceti letech podepsal velmi solidní smlouvu. Dokončí ji v podobném stylu, v jakém nyní hraje? To ukáže až čas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.