bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Coyotes zaplatili nájem, po Vánocích tak nebudou bez domova

24. prosince 2021, 7:00

Vojtěch Balon

Coyotes se po konci této sezóny budou stěhovat. V lepším případě do jiné arény v okolí Phoenixu, v tom horším někam úplně jinam (čile se spekuluje o texaském Houstonu).

Je ale jisté, že v Gila River Areně pokračovat nebudou, město Glendale totiž po sérii peripetií s majiteli Coyotes nemá zájem o pokračování spolupráce.

Majitel klubu Alex Meruelo, jehož hlavní příjmy plynou z aktiv v oblastech hazardu a médií, se do křížku s městem (provozovatelem arény) naposledy dostal začátkem prosince, kdy vyšlo najevo, že dluží za nájem. Hrozilo tak, že Coyotes budou muset Gila River Arenu vystěhovat už 20. prosince, tedy o pár měsíců dříve, než bylo plánováno.

Podle Meruela se jedná o nedorozumění a podnikatel kubánského původu těsně před vypršením lhůty zaplatil částku 930 tisíc dolarů. Původní dluh činil 1,3 milionu dolarů, Meruelo se ale s městskými úředníky dohodl na splátkovém kalendáři po zbytek probíhající sezóny.

Klub kromě nájmu dlužil na daních, a to městských i státních. Podle veřejně dostupného rejstříku Coyotes dlužili městu na daních už od léta 2020, Meruelo ale i tento dluh (zhruba 250 tisíc dolarů) během prosince zaplatil.

Stalo se tak doslova pět minut před úderem dvanácté. Pokud by bývalo k splátce dluhů nedošlo před 20. prosincem, radnice města Glendale přikázala správci Gila River Areny, aby nepustil do jejích prostor žádného zaměstnance Coyotes.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.