bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další podpis v New Jersey. Butcher se vyhnul arbitráži, podepsal na tři roky

1. srpna 2019, 16:34

Šimon Rogner

Hughes, Subban, Gusev. Jistě, v New Jersey se od června debatuje především o budoucích oporách týmu, neméně důležití pro osud klubu však jsou i ostatní hokejisté. Mezi jednoho z nich můžeme bezpečně zařadit Willa Butchera, který se ve středu dohodl na nové tříleté, přemosťovací smlouvě, jež mu zajistí průměrný roční plat ve výši 3,73 miliónů dolarů.

výši 3,73 miliónů dolarů.

Když hokejová veřejnost před rokem debatovala o tom, kdo je po období výměn a podpisů smluv s volnými hráči vítězem léta, většina lidí se shodla na St. Louis. Je náhoda, že se pak týž tým stal vítězem Stanley Cupu? Možná, ale mnoho z posil Blues bylo nakonec klíčovými aktéry cesty za Pohárem.

Co letošní vítěz léta?

Ano, jen málokdo předčí New Jersey Devils a generálního manažera Raye Shera. Jack Hughes, P.K. Subban či naposledy Nikita Gusev posunou Ďábly mnohem blíže play off a budou do budoucna oporami klubu.

Hvězdy však nejsou všechno a tým potřebuje mít i další, třeba méně nápadné, ale o to důležitější a především kvalitní hokejisty, kteří budou ve vyřazovacích bojích těmi rozdílovými. A právě s jedním takovým podepsal Shero ve středu novou tříletou smlouvu. Konkrétně se jedná o zadáka Willa Butchera, který si v příštích třech ročnících svého nového kontraktu vydělá celkem 11,2 miliónů dolarů.

Čtyřiadvacetiletý Američan, původně draftovaný před šesti lety Coloradem, se po své poslední univerzitní sezóně v roce 2017 rozhodl s Avalanche nepodepsat a místo toho se upsal ke dvouletému nováčkovskému kontraktu v New Jersey. V dresu Devils se ihned stal jedním z nejdůležitějších obránců – především pak směrem do ofenzivy a v přesilovkách.

To koneckonců dokazují i jeho statistiky. Ve svém prvním ročníku v NHL zaznamenal v 81 zápasech 44 bodů, loni pak v 78 duelech nasbíral 30 bodů. Pokles způsobily bezpochyby i horší výsledky týmu, jenž se po postupu do play off v roce 2018 opět vrátil do dolních pater Východní konference. To se však už brzy nejspíš změní.

Devils totiž po konci sezóny rozhodně nezaháleli, a přestože jednička draftu Jack Hughes jim takříkajíc díky štěstí v loterii spadla do náruče, další posily včetně Subbana, Wayna Simmondse či Guseva už promyšlenými tahy přivedl Shero.

Subban se okamžitě stane obráncem číslo jedna a společně s Andym Greenem, Samim Vatanenem, Connorem Carrickem, Damonem Seversonem a právě Butcherem vytvoří obranu, s níž Devils mohou pomýšlet na postup do bojů o Stanley Cup.

Butcher se 1. července stal omezeným volným hráčem (RFA) a podpisem se tak vyhnul možné arbitráži, jejíž první slyšení bylo naplánované na 2. srpna. Jediným dalším nepodepsaným hráčem, jenž o slyšení před nezávislým soudcem kvůli nedostatečnému počtu odehraných let požádat nemohl, zbývá český útočník Pavel Zacha. Devils na něj mají pod platovým stropem k dispozici pohodlných 8,7 miliónů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.