bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další trable Stamkose. Kapitán Tampy bude ze hry minimálně do začátku května

16. dubna 2021, 15:45

Jan Vojkůvka

Tampa Bay umístila ve čtvrtek svého kapitána Stevena Stamkose na listinu dlouhodobě zraněných hráčů kvůli přetrvávajícím problémům se zraněním v dolní polovině těla. Konkrétní informace o zdravotních patáliích jednatřicetiletého útočníka zveřejněny nebyly, není tak vůbec jisté, zda se jedná o problémy, s nimiž laboroval už v minulém roce a kvůli nimž podstoupil hned dvě operace.

Stamkos se zranil během utkání s Columbusem 8. dubna. Vzhledem k tomu, že se jeho stav dostatečně nezlepšil, byl umístěn na listinu dlouhodobě zraněných hráčů a to zpětně k datu 9. dubna. Ve výsledku to znamená, že se nebude moci vrátit do akce dříve než 5. května.

Podmínky pro návrat z listiny dlouhodobě zraněných hráčů jsou totiž hned dvě. Hokejista musí vynechat dohromady celkem 10 zápasů a zároveň musí být veden na listině po dobu 24 dní. Stamkos se tak bude moci vrátit až 5. května v duelu proti Dallasu a to ve chvíli, kdy Tampě bude zbývat odehrát do konce základní části jen čtyři utkání.

Prozatím není jisté, jestli zranění v dolní polovině těla má něco společného s problémy, které měl Stamkos v minulé sezoně. Už tehdy kvůli zranění břišního svalu a operaci vynechal sedm zápasů v základní části před jejím zrušením kvůli covidu-19. V následující cestě Tampy za ziskem Stanley Cupu stihl Stamkos odehrát jen jeden zápas, než znovu skončil na marodce.

Po skončení sezony se musel jednatřicetiletý kapitán Blesků podrobit druhé operaci.

V probíhající sezoně odehrál Stamkos 38 zápasů, ve kterých dal 17 branek a přidal stejný počet asistencí. Spolu s Braydenem Pointem je nejlepším střelcem týmu. Ztráta Stamkose ovšem může ovlivnit především přesilovky Tampy. Zkušený forvard totiž letos v početní převaze nasázel hned 10 branek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.