bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Děsivé chvíle pro Tavarese. Kapitán Toronta při srážce schytal úder kolenem do hlavy

21. května 2021, 9:18

Jan Vojkůvka

Děsivé okamžiky prožívali v noci na pátek hokejisté Toronta i Montrealu a zejména pak kapitán domácích John Tavares. Po srážce s Benem Chiarotem upadl na led a schytal smolný, avšak tvrdý úder kolenem do hlavy od Coreyho Perryho. Po tomto zásahu musel být z ledu odvezen na nosítkách a okamžitě odvezen do nemocnice.

K situaci došlo v první polovině úvodní třetiny. Zatímco Tavares padl k ledu, v plné rychlosti do něj vlétl Perry, který se sice snažil ležícímu hráči vyhnout, avšak nepovedlo se mu to.

„Snažil jsem se ho přeskočit, ale naneštěstí jsem ho trefil kolenem do hlavy. Nevím, co jsem měl udělat, abych se mu vyhnul. Znám Johnnyho velmi dobře. Pevně doufám, že bude v pořádku,“ řekl k situaci Perry. „Bylo mi z toho zle, když jsem viděl, jak na tom je.“ 

Tavares po srážce zůstal ležet na ledě a hra byla rychle přerušena. Zatímco se k němu rychle seběhli členové realizačního týmu, kapitán Toronta začínal kolabovat a bylo jasné, že musí být převezen do nemocnice. 

Po dlouhých a zdánlivě nekonečných sedmi minutách byl Tavares konečně odvezen z ledu na nosítkách a transportován ze Scotiabank Areny. Tou dobou už se nejspíš cítil lépe, protože zvedl palec na znamení, že je v pořádku.

To potvrdil posléze i trenér Toronta Sheldon Keefe, jenž po utkání ubezpečil, že ač bude Tavares přes noc v nemocnici na pozorování a kvůli dalším vyšetřením, je při vědomí a komunikuje.

Ve chvílích, kdy byl Tavares transportován do nemocnice, měla celá situace ještě dohru na ledě. Perryho vyzval na souboj Nick Foligno, což zkušený hráč Montrealu přijal, ačkoliv Tavaresovi rozhodně nechtěl ublížit a snažil se mu omlouvat.

„Nick ke mně přišel a řekl, ať to jdeme vyřešit hned a nečekáme. Někdy musíte dělat to, co musíte,“ podotkl Perry sportovně. Foligno po utkání přitakal, že šarvátka přišla z jeho iniciativy: „Náš kapitán ležel na ledě. Udělali by to samé, kdyby to byl jejich kapitán. Zásah to od něj nebyl zákeřný, ale souboj vyčistil vzduch,“ uvedl.

Úvodní zápas série favorizované Toronto nakonec prohrálo 1:2 a nevstoupilo do play-off ideálně. K tomu všemu navíc přišlo o kapitána na dobu neurčitou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.