bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draft 2016 (10): K dispozici je jeden z nejrychlejších hráčů OHL. Kdo sáhne po McLeodovi?

9. května 2016, 12:00

Robert Novotný

Rychlost – to je slovo, které dokonale popisuje severoamerickou třináctku letošního draftu Michaela McLeoda. Ontarijský hokejista je považován za jednoho z nejlepších bruslařů uplynulé sezóny OHL a hrát s ním je dle jeho spoluhráče z týmu Mississauga Steelheads Alexandera Nylandera opravdová zábava. „On není rychlý, on je superrychlý. Rychlost, jakou přechází přes střední pásmo, je doslova neskutečná,“ uvedl Nylander.

Osm z patnácti nejlepších severoamerických hráčů letošního draftu hrálo v uplynulé sezóně v kanadské OHL (Ontario Hockey League). Jedním z nich je i Michael McLeod, který je považován za možná nejrychlejšího bruslaře draftu.

Druhým z nich je poté Alexander Nylander, severoamerická trojka, který působil s McLeodem v jedné útočné formaci v týmu Mississauga Steelheads. Rodák z Calgary obdivuje hlavně rychlost, kterou McLeod přechází přes střední pásmo.

„Je skvělý technik a navíc je doslova superrychlý. Takže většinou stačilo přihrát mu puk a o zavezení do útočného pásma jste se nemuseli více starat,“ objasnil Nylander. „Navíc má dobrou střelu a přehled, takže je dobrý zakončovatel i tvůrce hry.“

McLeod se zúčastnil i utkání NHL/CHL Top Prospects Game, v němž se střetli nejlepší hráči juniorských soutěží. Před samotným utkáním však hráči každoročně podstupují několik testů na ledě i mimo něj. Jedním z nich je i bruslařský test, v němž se hodnotí hráčova schopnost přecházet z jízdy popředu do jízdy pozadu (na videu níže od času 1:14 v podání Nathana MacKinnona v roce 2013). McLeod byl v této disciplíně letos nejlepší ze všech šestatřiceti zúčastněných.

McLeod je také velice soutěživý. Tuto schopnost získal i díky tomu, že se odmalička porovnával s bratry Matthewem a Ryanem. Starší Matthew dnes působí v rámci juniorského programu NCAA v týmu Canisius College a mladší Ryan, kterého draft čeká za dva roky, společně s Michaelem v Mississauga Steelheads.

„Je to určitě jeden z důvodů, proč jsem tak soutěživý,“ přiznal McLeod. „Soupeřili jsme mezi sebou úplně ve všem, ať už šlo o hokej nebo videohry. Vždy jsem je chtěl porazit. Myslím si, že všichni jsme díky tomu mnohem soutěživější a konkurenceschopnější hráči.“

Michael McLeod letos nasbíral 61 bodů (21+40) v sedmapadesáti zápasech, vstřelil šest přesilovkových branek, čtyřikrát se trefil i v oslabení a vyhrál 58% procent vhazování (745 z 1284). V play off poté přidal tři góly a šest asistencí v sedmi zápasech.

„Je rychlý, má šikovné ruce, hraje chytrý hokej a zároveň je i velice spolehlivý,“ řekl ředitel NHL Central Scouting Dan Marr. „Trenér se nemusí bát ho nasadit do jakékoli herní situace. Je to hráč, který dokáže rychle založit útok, ale umí také zodpovědně bránit.“

Úspěšné uplynulé sezóně předcházel ročník, v němž se McLeod jako nováček v OHL trochu hledal. Ve třiašedesáti zápasech vstřelil pravoruký útočník 12 gólů a připsal si 17 asistencí.

„Nemohl jsem se dostat do potřebné herní pohody a nedařilo se nám ani jako týmu. Letos však přišlo pár nových hráčů, začali jsme vyhrávat a já jsem mohl hrát zase svoji hru,“ vysvětloval McLeod.

McLeod sám sebe považuje za hráče, který dokáže rychle zavést puk do útočného pásma a poté hledá spoluhráče. Na zádech nosí číslo devět, které si vybral díky oblíbenci jeho matky, jímž není nikdo jiný než Gordie Howe. Mnoho zkušeností ovšem přebral od jiné hokejového legendy – Paula Coffeyho.

„Když jsem byl mladší, neuvědomoval jsem si, jak velkým hráčem je a trávil jsem s ním hodně času,“ vzpomíná McLeod. „Nekoukal jsem na něj jako na člena Hokejové síně slávy, ale jako na trenéra a kamaráda.“

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.