bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton našel nového generálního manažera, tým převzal Bowman

25. července 10:00

David Zlomek

Stan Bowman byl ve středu oficiálně jmenován generálním manažerem Edmontonu Oilers. Jednapadesátiletý Bowman nahradil Kena Hollanda, jehož pětiletá smlouva vypršela.

„Je to obrovská příležitost a jsem nadšený, že se jí mohu přijmout,“ řekl Bowman.  „Generální ředitel hokejových operací Oilers Jeff Jackson odvedl v létě obrovský kus práce; jemu a jeho zaměstnancům patří pochvala za akvizice a doplnění týmu. Už tak to byl silný tým a myslím, že teď je ještě silnější.“

Zmiňovaný Jackson na konci června prohlásil, že nemá zájem převzít funkci GM natrvalo a že okamžitě zahájí proces pohovorů s kandidáty. 

„Se Stanem sdílíme vizi o tom, jak sestavit tým na ledě, a také se snažíme být elitní organizací všude jinde. Jsme organizací, která myslí dopředu a je progresivní; strávili jsme diskuzí o tom hodně času a cítím se velmi dobře, že se naše vize v tomto ohledu shodují,“ dodal Jackson.

Bývalý generální ředitel Chicaga byl 1. července od NHL uvolněn do funkcí poté, co liga víceméně uzavřela obvinění, kdy byl hráč Chicaga Kyle Beach napaden týmovým video trenérem. Bowman byl v té době šéfem klubu. 

„Moje reakce v roce 2010 byla neadekvátní, neřešil jsem věci správně, měl jsem udělat víc, a toho lituji a je to něco, nad čím jsem měl možnost se zamyslet a pokusit se z toho poučit,“ kál se Bowman. 

Za sebou nemá jen tento skandál, ale také velké úspěchy. Chicago vyhrálo třikrát Stanley Cup (2010, 2013, 2015) a během Bowmanova působení ve funkci GM (2009-21) dosáhlo bilance 493-310-109.

Zatímco 1. července mohly týmy s Bowmanem volně diskutovat o případných pracovních příležitostech, do 10. července uzavírat nové pracovní vztahy.

„I když je jasné, že v dané době byly jejich reakce nepřijatelné, každý z jedinců to uznal a využil svého volna k aktivitám, které nejenže prokazují upřímnou lítost nad tím, co se stalo, ale také svědčí o větším uvědomění si odpovědnosti, kterou mají všichni pracovníci NHL, zejména pracovníci, kteří jsou ve vedoucích pozicích,“ uvedla NHL v prohlášení. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.