bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gretzky překonán! Ovečkin pokořil rekord gólů do prázdné brány

11. února 11:35

David Zlomek

Střelecky to v této sezoně není žádná sláva, ale Alex Ovečkin si přeci jen může říct, že překonal Waynea Gretzkyho. Nikdo v historii teď nedal více gólů do prázdné brány než ruský útočník, jenž se prosadil proti Bostonu.

Což bylo samo o sobě velmi překvapivé. Capitals nastoupili do zápasu se sérií šesti porážek, ale v TD Garden odehráli jeden z nejdominantnějších zápasů sezóny a zvítězili 3:0.

„Naše nejkomplexnější utkání v tomto ročníku, bez debat,“ řekl trenér Washingtonu Spencer Carbery. „Od začátku do konce, ve všech různých oblastech, ve kterých jsme potřebovali být dobří, jsme byli.“

Výhra byla důležitá, nicméně titulky si pro sebe urval Alex Ovečkin, který 27 sekund před koncem pečetil vítězství gólem do prázdné brány.

Povedlo se mu to už po 57. Přeskočil tak Waynea Gretzkyho, který má na kontě 56 branek v této herní situaci.

Na první pohled je branka do odkryté klece jednoduchý úkol, nicméně fakt je, že pouze 10 hráčů v historii vstřelilo ve své kariéře více než 30 gólů do prázdné branky.

Kromě toho je to razítko na zlepšenou formu ruského útočníka. Těsně před pauzou na Utkání hvězd dal gól Dallasu, pak si odfrknul v Dubaji a když se vrátil, hned hlásil, že doufá ve zlomení smůly. 

Vypadá to, že si úspěch přivolal. Od návratu se gólově prosadil ve všech třech zápasech. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.