bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gudas po nárazu na mantinel odstoupil. Přijdou Ducks o klíčového obránce?

15. března 12:20

Daniel Fekets

Hokejisté Anaheimu sice už o play-off nebojují, nicméně velká komplikace to může být pro českou reprezentaci před květnovým MS v Praze. Důrazný bek Anaheimu Radko Gudas totiž nedohrál zápas na ledě Minnesoty po pádu na mantinel.

Kladenský rodák po souboji s domácím útočníkem Marcusem Johanssonem nepříjemně upadl na hrazení a poté se už v utkání neobjevil. Celkově v zápase odehrál jen pět minut a jednu vteřinu. Kačeři na svého soupeře ani přes jistý výkon Lukáše Dostála nestačili, s Divočinou padli 0:2.

O zdravotním stavu svého svěřence neměl hned po utkání hlavní trenér Anaheimu Greg Cronin bližší informace. Stroze jen sdělil, že se jedná o zranění v horní části těla.

Třiatřicetiletý Gudas prožívá navzdory špatným výsledkům celého týmu velmi dobrou sezonu. Dle očekávání se stal mentorem pro mladší spoluhráče, zároveň si dobře vede i ve statistikách.

Zasáhl do šedesáti zápasů, ve kterých nasbíral šestnáct kanadských bodů, což je na čistě defenzivního obránce velmi dobrá vizitka. Ve statistice +/- mu patří s dvanácti kladnými body první místo v celém týmu, na ledě tráví v průměru více než devatenáct minut na utkání, což z něj dělá třetího nejvytíženějšího hráče Ducks.

Už v noci na sobotu čeká Anaheim další utkání, tentokrát na ledě favorizovaného Winnipegu. Ducks se velmi pravděpodobně budou muset obejít bez klíčového muže zadních řad.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.