bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Holland hodlá být znovu aktivní. Mám spoustu želízek v ohni, řekl směrem k uzávěrce přestupů

3. března 12:30

Jan Vojkůvka

Generální manažer Edmontonu Ken Holland je svým způsobem trošičku kontroverzní postava. Někteří mu vyčítají, že Detroit po úspěšných letech opustil v katastrofálním stavu, byť s Red Wings předtím slavil celkem čtyři Stanley Cupy. Ať už si o něm ale myslíte cokoliv, nelze mu upřít fakt, že pravidelně chodí s kůži na trh a snaží se dělat i nepopulární kroky, pokud věří, že to může týmu pomoci.

Stát opodál s rukama v kapsách? Ne, takovou povahu Ken Holland rozhodně nemá. A jak se blíží letošní trade deadline, tak fanoušci Edmontonu s napětím vyčkávají, co se zase ukuchtí. Pokud jde totiž o obchody s ostatními organizacemi, tak se prezident hokejových operací a generální manažer Edmontonu každoročně snaží vyjednat zajímavé akvizice pro svůj tým.

„Od té doby, co jsem tady manažerem, jsem při uzávěrce přestupů, tedy kromě pandemie, dvakrát získal dva hráče a jednou tři,“ uvedl Holland tento týden. „Ať už se vám ti hráči líbí, nebo nelíbí... realita je taková, že při každé uzávěrce přestupů děláme změny v kádru,“ řekl s upřímností sobě vlastní.

V minulé sezoně těsně před trade deadline přivedl do týmu zkušeného beka Mattiase Ekholma a Nicka Bjugstada (jenž se po konci sezony vrátil do Arizony), o rok dřív zase Bretta Kulaka s Derickem Brassardem. 

A ony trochu kontroverzní kroky? Opomenout nelze, že v lednu 2022 podepsal Evandera Kanea, jemuž byl o pár týdnů dřív zrušen kontrakt v San Jose. Obdobný krok ostatně učinil i letos, kdy dal šanci Coreymu Perrymu, jemuž byla smlouva zrušena v Chicagu. Holland se toho zkrátka nebojí, pokud má pocit, že dokáže sestavu Edmontonu posílit.

Se stejnými záměry se hodlá vrhnout na obchodování i před letošní uzávěrkou přestupů, která je naplánována na 8. března. Spekuluje se, že by měl mít zájem minimálně o jednoho obránce a jednoho útočníka. Sám přitom přiznává, že v tuto chvíli netuší, co se podaří vyjednat. Situace na bojišti se totiž mění z hodiny na hodinu.

„Když jsme před dvěma lety uzavřeli dohodu s Brettem Kulakem, neměl jsem tušení, že o tom budeme jednat. Loni, když jsem šel v pondělí večer spát, tak jsem neměl tušení, že v úterý uděláme obchod s Ekholmem,“ vysvětloval, jak hektický a nevyzpytatelný může být poslední týden, během něhož mohou týmy měnit hráče.

„Nemohu vám říct, co se stane. Můžu vám ale říct, že mám spoustu želízek v ohni,“ zdůraznil v rozhovoru pro Sportsnet. „Se svým trenérským štábem jsem vedl spoustu interních rozhovorů. V posledních týdnech jsem několikrát mluvil s Connorem McDavidem. S prezidentem Jeffem Jacksonem mluvím každý den. Každý den pravidelně mluvím i s ostatními manažery.“

Edmontonu momentálně patří šesté místo v Západní konferenci a patří do širšího okruhu favoritů na boj o Stanley Cup. Ostatně jako každý rok, což je zejména zásluha Connora McDavida a Leona Draisaitla. V této sezoně ovšem září i další hokejisté Oilers, a tak by Holland rád vyšperkoval už tak dost silný kádr o nějaký pomyslný X-factor, díky němuž se konečně podaří prolomit nekonečné čekání. Naposledy se totiž v Edmontonu slavilo v roce 1990.

„Jak se blíží páteční uzávěrka, tak naši lidé jsou na místech a pečlivě sledují hráče, kteří by mohli být k dispozici. Pokusíme se něco vymyslet,“ dodal Holland.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.