bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak překonat Bobrovského? Olejáři recept znají, ale nevařili podle něj

10. června 14:30

Tomáš Zatloukal

Důvod, proč Connor McDavid a spol. vyšli v prvním finale Stanley Cupu střelecky naprázdno? Ano, v první řadě je potřeba vyzdvihnout Sergeje Bobrovského za znamenitý výkon. Edmontonské hvězdy i dělníky ledu vymazal, tasil i pár magických zákroků. Každá mince ovšem má dvě strany a za zmínku stojí fakt, že šampion Západní konference lajdácky naložil s poznatky svého videokouče.

Bobrovskij?

Elitní gólman! Dvakrát bral Vezinu, letos patřil mezi finalisty.

V čem nejvíc vyniká? V tréninkové morálce, profesionalitě a atletičnosti. Je to pružný akrobat a díky prvotřídnímu pohybu do stran je prakticky k nepřekonání po ledě nebo těsně nad ním.

Přesvědčili se o tom i Adam Henrique s Ryanem Nugentem-Hopkinsem. Jeli na floridskou jedničku tváří v tvář, zkoušeli blafák, ale jejich naděje na gólový úspěch zesnuly na Bobrovského betonech.

Byla to pro něj laskomina. V tomhle je silný.

V čem naopak už méně?

Už před pár lety pojmenoval jednu z Achillových pat dnes už bývalý televizní komentátor Don Cherry. Zábavný i kontroverzní glosátor podotkl: „Jestli něco dělá Bobrovskému potíže, tak rány z dálky. Občas se mu ztratí.”

I Sean Burke, šéf gólmanů u Zlatých rytířů loni ve finálové sérii s Pantery ponoukal vegaské forvardy: Palte z větší vzdálenosti!

Bobrovskij exceluje z těsné blízkosti, proti vyloženým šancím si drží naprosto excelentní čísla. Z dálky mu ale tu a tam i v této sezoně prolétne do sítě puk z kategorie chytatelných.

Paty máme každý dvě.

Ta druhá u ruského fantoma? Možná to při vzpomínce na zázračné máchnutí z prvního kola play-off bude znít paradoxně, ale je to tak. Lapačka. Právě na ní dostal v základní části i v play-off nejvíce gólů.

Ostatně už Cherry v minulosti řekl: „Jeho lapačkou si nejsem jistý.”

Obecně Bobrovskij dostává více gólů pod horní tyčku než do dolní poloviny své klece. V té bývá tuze tvrdým oříškem i pro ty nejlepší kanonýry. Díky pohybu, reflexům i kvalitní poziční hře.

Hráči Oilers o slabých místech v jinak bravurním stylu pětatřicetiletého veterána věděli. Od videokouče Dustina Schwartze měli noty.

Střílejte nahoru!

Rozkaz zněl jasně, ale v těch nejslibnějších příležitostech se jím edmontonští plejeři, včetně Nugenta-Hopkinse, neřídili. „Měl jsem to zvednout. Bobrovskij je dole fakt skvělý,” uznal i sám RNH. Poučí se on i jeho parťáci?

Pokud ne, zavaří si.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.