bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je to hořkosladké. Del Zotto skončil s hokejem

9. září 2023, 10:00

Josef Potůček

Čtrnáct let cedil pot na ledových kolbištích NHL. V nejslavnější hokejové lize odehrál 736 zápasů. 737. zápis však do statistik nepřipíše. Dnes již bývalý obránce Michael Del Zotto ukončil svoji hokejovou kariéru.

Rodák z města Whitchurch-Stouffville ležícím na torontském předměstí — odkud též pochází hráči jako Brad May, Raffi Torres nebo Keith Acton — to oznámil v obsáhlém příspěvku na Instagramu.

„Dnes je hořkosladký den,“ napsal Del Zotto. „Měl jsem to štěstí hrát 14 let profesionálně hokej. Krev, pot, slzy, polámané kosti, zlomené srdce a veškeré oběti stály za každou vteřinu toho života.“

Nejlepší hokejové roky prožil Del Zotto v organizaci newyorských Rangers, kterými byl v roce 2008 draftován jako 20. celkově a kde v letech 2009 až 2014 zaznamenal 121 bodů ve 292 zápasech. 

Na Manhattanu se v devatenácti letech stal vůbec nejmladším obráncem v košaté historii tamního klubu, který kdy nastoupil k zahajovacímu utkání sezóny. Hned v následném střetnutí proti Ottawě pak při svém debutu v Madison Square Garden skóroval.

V NHL poté nastoupil za sedm (!) dalších týmů - Nashville, Philadelphii, Vancouver, Anaheim, St. Louis, Columbus a Ottawu. 

Loni v létě podepsal smlouvu s Floridou. V prosinci byl již potřetí (!) vyměněn do Anaheimu. Celý ročník 2022-23 však už strávil v nižší AHL, nejprve v Charlotte a posléze v San Diegu.

„Byl to život sám o sobě, život se spoustou úspěchů a pádů. Jsem hrdý na životní lekce, které jsem se naučil. Udělal jsem mnoho chyb a ze všech jsem se poučil. Nikdy jsem nechtěl být známý jen jako hokejista. Chtěl a chci být známý jako Michael Del Zotto, tečka. Jsem hrdý na to, kým jsem se dnes stal.“ 

Odchází tak hokejista, který rád dělal dýdžeje v šatnách, nosil ikonickou "4" na počest svého vzoru Bobbyho Orra a aktivně se věnoval charitativní činnosti.

„Tato verze mě samého je připravena pustit se plnou parou vpřed do další kapitoly mého života. Jsem připraven prozkoumat svět a nechat se vyzvat novými způsoby. Nejdůležitější je, že se těším na více času se svou rodinou a na příležitost napravit všechen čas, který jsem s nimi zameškal.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.