bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jediný nedělní zápas nabídne střetnutí Washingtonu s Vancouverem

16. ledna 2022, 19:29

Jan Vojkůvka

Pouze jedno utkání bude v neděli na programu zámořské NHL. Už ve 20 hodin středoevropského času se proti sobě postaví silný Washington a zatím nikterak dobře hrající Vancouver, který se pohybuje ve spodních patrech Západní konference.

Favoritem zápasu budou domácí Capitals. Těm náleží na Východě v Metropolitní divizi třetí příčka se ztrátou pouhých tří bodů na vedoucí New York Rangers. Důvodem jejich ztráty je přitom období posledních týdnů, kdy trochu nečekaně prohráli čtyři zápasy v řadě a tuto sérii ukončili až v sobotu, kdy porazili New York Islanders 2:0.

Na tomto vítězství se už svou 25. trefou v sezoně podílel Alexandr Ovečkin, který prolomil své čekání na gól po čtyřzápasovém půstu (právě během oné čtyřzápasové série porážek, kdy Capitals nestačili na New Jersey, St. Louis, Minnesotu a Boston). Výhru nad Isles korunoval navíc vychytanou nulou Vítek Vaněček.

Proti Vancouveru bude Washington plnit roli favorita. Důvodem jsou nevýrazné výkony kanadského celku, jenž ve 37 zápasech posbíral jen 35 bodů a v Západní konferenci jsou na tom hůře už jen Arizona, Seattle a Chicago, které má stejný počet bodů, ale o jedno odehrané utkání více. 

Canucks, kteří stejně jako další kanadské týmy, vynechávají v poslední době vysoký počet domácích zápasů, odehrají už osmé venkovní utkání v řadě. Po výhře nad Seattlem na začátku ledna však přišla špatná série a v posledních třech duelech Canucks padli. S Floridou, Tampou a Carolinou navíc zaznamenali výrazně negativní skóre 5:13.

V nadcházejícím utkání by měli Washingtonu chybět Carl Hagelin, Dmitrij Orlov, TJ Oshie a Conor Sheary. Marodka Vancouveru je mnohem obsáhlejší. Ze hry jsou, vedle dlouhodobě zraněných Brandona Suttera či Bradyho Keepera, Travis Hamonic, Guillaume Brisebois, Justin Dowling, Alex Chiasson, Ashton Sautner a nově i Jaroslav Halák, jenž byl umístěn na covid list.

Kompletní program

20:00 Washington Capitals - Vancouver Canucks

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.