bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ještě neřekl poslední slovo. Suter se po dalším vykoupení ze smlouvy dohodl se St. Louis

11. července 16:38

Jan Vojkůvka

Devětatřicetiletý obránce Ryan Suter ještě končit nehodlá. Přestože jej na konci června potkalo druhé vykoupení ze smlouvy v kariéře, rozhodl se pokračovat a v noci na čtvrtek si plácnul se St. Louis. Jeho základní kontrakt na jeden rok činí 775 tisíc dolarů, na bonusech může vydělat dalších 2,25 milionu.

St. Louis ladí soupisku pro sezonu 2024/25 a Dougovi Armstrongovi se povedlo dohodnout příchod velezkušeného beka, jenž se stal hodně levnou posilou. Ač je pravdou, že pokud bude nasazován do zápasů, jeho plat se může vyšplhat až na tři miliony dolarů.

Ryan Suter má ve smlouvě doložku, že jeho základní plat ve výši 775 tisíc dolarů se bude navyšovat právě na základě počtu odehraných zápasů. Za 10 utkání dostane 225 tisíc, za 30 zápasů 400 tisíc, půl milionu pak za 40 zápasů a pokud odehraje celkem 60 utkání, přilepší si o dalších 600 tisíc. Půl milionu dolarů pak obdrží, pokud odehraje v základní části 60 zápasů a St. Louis postoupí do play-off.

Devětatřicetiletý Američan, který v NHL odehrál 1444 zápasů v základní části a dalších 133 utkání přidal v play-off, hrál poslední tři sezony za Dallas a byl pevnou součástí defenzivy, ve všech třech sezonách odehrál 82 zápasů v základní části.

V uplynulém ročníku ovšem jeho průměrná minutáž klesla poprvé od sezony 2005/06 pod 20 minut na zápas. Přesto patřil k oporám, když měl 14 kladných bodů v hodnocení účasti na ledě a povedlo se mu zaznamenat 17 kanadských bodů (2+15). 

Jelikož ale dostával stále méně prostoru na ledě, začala být pro Dallas jeho smlouva ve výši 3,65 milionu dolarů, která měla platit ještě jeden rok, příliš vysoká. Stars se proto rozhodli jej vykoupit ze smlouvy a vyřadit ze svého kádru. 

Sutera potkal tento osud už podruhé v kariéře. Poprvé se tak stalo v roce 2021. Tehdy hrál za Minnesotu, se kterou uzavřel v roce 2012 třináctiletý kontrakt v celkové hodnotě 98 milionů dolarů. Wild se rozhodli jej po sezoně 2020/21 vykoupit ze smlouvy, která měla platit ještě čtyři roky s průměrným zatížením rozpočtu ve výši 7,5 milionu dolarů.

Po tehdejším vykoupení o jeho služby projevilo St. Louis rovněž zájem, Suter se však dohodl s Dallasem na čtyřletém kontraktu v hodnotě 14,6 milionu dolarů. Přestože mají Blues řadu zkušených obránců, jakmile se Suterovo jméno objevilo na trhu s volnými hráči po dalším vykoupení, opět se objevil zájem ze strany této organizace.

Cílem tohoto podpisu je zejména rozšíření řad na levé straně obrany. Otázkou pak pochopitelně je, jestli se pro něj najde v defenzivě stabilní místo, nebo bude pouhou zálohou pro případy nutnosti. Na to odpoví až další kroky Douga Armstronga, případně začátek příští sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.