bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jezdci míří do Toronta, Nečasova Carolina ve šlágru s Dallasem

25. ledna 2023, 20:30

Tomáš Němčík

Po bohaté středeční noci čeká fanoušky kanadsko-americké NHL okleštěnější program, ale i tak bude co sledovat. Nejsledovanějším duelem bude střet Dallasu s Carolinou, potažmo souboj Toronta s Rangers. Olejáři budou moci navázat na svou šňůru výher, Ostrované se pokusí zastavit strmý pád.

Zápas mezi Senátory a Ostrovany bude střet dvou týmů, které se v posledních dnech výsledkově poměrně výrazně trápí. Ottawa v posledních zápasech nepředváděla vůbec špatný hokej, ale do výsledků se to nepromítlo.

Anton Forsberg s Camem Talbotem nebyli v ideální formě, což je ve výsledcích naopak jasně vidět. Svěřenci D.J. Smithe tak z posledních pěti duelů ukořistili jen dva body. Aby toho nebylo málo, tak se opět zranil Josh Norris, kterého trápí problémy s ramenem.

Ostrované prochází patrně svou největší krizí od úvodu sezóny. Soupeři Newyorčanů jsou v zápasech povětšinou lepší, což také vyúsťuje v neuspokojivé výsledky, a nic s tím nezmůže ani jeden z nejlepších gólmanů ligy, Ilja Sorokin. Parta okolo Anderse Leeho zvládla z posledních deseti duelů dotáhnout jen jediný do vítězného konce, což Islanders prozatím odstřelilo mimo pozice play off.

Maple Leafs i Rangers se v dosavadní části sezóny poměrně dařilo, což potvrzuje čtvrtá, respektive šestá pozice na východě. V kanadském týmu si v úvodu sezóny stěžovali na malou produktivitu lídrů týmů, což už neplatí.

Po novém roce se totiž do formy dostal i Auston Matthews, jenž pálí ostrými. V posledních šesti duelech nasázel stejný počet branek. Domácí Toronto je lehkým favoritem tohoto zápasu, ale Jezdci fungují pod taktovkou Gerarda Gallanta také velmi slušně.

Dallas je jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního ročníku, když v tuto chvíli okupuje samotný vrchol Západní konference. Velkou jízdu zažívá především první formace v čele s Jasonem Robertsonem, který je s pětašedesáti body šestým nejproduktivnějším hráčem ligy.

Výbornou sezónu zažívá také Carolina, která potvrzuje, že patří mezi týmy, se kterými se musí počítat i třeba v pozdějších fázích play off. Kaňkou je zranění Maxe Paciorettyho, pro kterého sezóna, stejně jako pro Joshe Norrise, skončila.

Olejáři vyhráli šest utkání v řadě, což je vyzdvihlo před Plameny na čtvrtou pozici Pacifické divize. V dnešním utkání je čeká Columbus, z jehož strany je tato sezóna trápením. Domácí by měli potvrdit roli jasného favorita a přidat sedmý korálek na pomyslnou šňůru vítězství.

Krakeni po vítězné první půlce ledna ochladli, ale takový koloběh událostí potká v podstatě každé mužstvo. Seattle má každopádně dobrou výchozí pozici do další části sezóny, když má odehráno méně zápasů než týmy kolem, a i přesto se nachází na páté pozici západu. Vancouveru se naopak brány play off vzdalují, a tak je nejvyšší čas zabrat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.