bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Juraj Slafkovský: Nejlepší zápas v NHL a přepis historických tabulek

14. února 12:15

Jiří Lacina

Už to trvá nějakou dobu. Po utrápené loňské sezóně vstoupil Juraj Slafkovský do té nové opět vlažně. Putoval sestavou, hrál 14-15 minut za večer a třeba za celý říjen si připsal jediný bod (0+1). Zhruba od prosince začali komentátoři Slovákovu hru chválit, od nového roku potvrzuje sebevědomý útočník zlepšený projev pravidelnými body.

Slafkovský se usadil v první formaci vedle Nicka Suzukiho a Colea Caufielda, s nimiž si poměrně dobře rozumí. Prostor dostává také na přesilovce. 6. února zaznamenal svůj první dvougolový zápas, o týden později přidal první tříbodový duel.

Radost byla tím větší, že v ochozech seděl Slafkovského otec. „Je skvělé, že je tady a že to mohl vidět. Nemůžu se dočkat, až ho uvidím a pokecáme,“ rozplýval se devatenáctiletý hokejista.

Všechny tři body byly zasloužené. Dvě parádní nahrávky Suzukimu do vyložené pozice, navrch gól po přesné ráně z pravého kruhu. Tak nějak si talentovaného Slováka pamatujeme z olympiády v Pekingu, kdy výstavnými střelami ze střední vzdálenosti nasázel sedm branek a v sedmnácti letech se stal nejlepším střelcem turnaje.

Montreal smetl Anaheim hladce 5:0. Odnesl to Lukáš Dostál, který pětkrát lovil puk ze své sítě. „Moc jsem týmu nepomohl. Nebyla to zrovna lehká noc,“ žehral po utkání.

Slafkovský byl vyhlášený druhou hvězdou večera. „Je skvělý kdekoli na ledě,“ chválil Slováka Caufield. „Nebojí se vodit puk, dobře si ho chrání, bruslí. Skutečná zábava ho sledovat.“

Od 1. ledna 2024 je Slafkovský se 14 body v 17 zápasech třetím nejproduktivnějším hráčem Canadiens. Čistě za únor je se 7 body ve 4 duelech druhým za Suzukim (6+3).

První lajna teď Montrealu šlape, což se promítá i do individuálních statistik celého tria. Slafkovský bodoval už pošesté za sebou. V půltuctu aktuálních zápasů nasbíral 9 bodů (5+4). Vyrovnal tím nejdelší bodovou šňůru teenagera v historii Habs. Devatenáctiletý Doug Wickenheiser bodoval šestkrát za sebou v sezóně 1980-81.

Slafkovský je také desátým teenagerem v historii klubu, který zapsal tříbodový zápas. Naposledy se to povedlo Alexu Galchenyukovi 10. listopadu 2013.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.