bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kaše, Kučerov, Wolski a teď Hughes. Americký supertalent má vybráno

27. června 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Ne, nebude po ledě létat se šestkou na zádech. Svým oblíbeným numerem, které se navíc v hokejem posedlé rodině dědí a předává po generace. Jack Hughes totiž v New Jersey i přes pověst budoucí hvězdy NHL nemá na číslo šest nárok. „Nosí ho Andy Greene a asi by nebylo moudré, kdybych přišel do kabiny Devils a poprosil kapitána o takový ústupek,“ pousmál se.

Hughes zvolil šestaosmdesátku, s níž v NHL dosud nastoupilo jen 13 hokejistů. Mezi nimi i český štírek Ondřej Kaše, známý Polák Wojtek Wolski a hlavně Nikita Kučerov. Ruský král slavné ligy, který minulý týden přebral v Las Vegas ty nejprestižnější individuální ceny.

 Osmnáctiletý Američan by se jistě nezlobil, kdyby jednou stál na nasvíceném pódiu a a také pózoval s Hartovou trofejí či cenou Teda Lindsayho.

„Nechci ale být druhým Kučerovem, Patrickem Kanem nebo Sidneym Crosbym, chci zůstat sám sebou a vydobýt slávu svému jménu,“ prohodila poslední dobou tolik populární frázi jednička letošního draftu.

V New Jersey dlouhé roky nebylo zvykem nosit vysoká čísla, tehdejší GM Lou Lamoriello si takové výstřednosti nepřál. To samé platilo například o dlouhých vousech a vlasech, armáda Ďáblů bývala hladce oholena a úhledně ostříhána. Samozřejmě, když Lamoriello angažoval před pár lety Jaromíra Jágra, přivřel oči.

 To za současného generálního manažera Raye Shera je režim už volnější. Ostatně čerstvě angažovaný P.K. Subban jistojistě oblékne svou oblíbenou šestasedmdesátku. Hughes pak numero ještě o desítku vyšší.

„Má ho ale povolené jen pro tréninkový kemp,“ zažertoval Shero na tiskové konferenci na toto téma. „Ne, dělám i legraci. Klidně už můžete začít prodávat trikoty s číslem 86.“

 Proč si ho Hughes vybral? Inu, už s ním v minulosti krátce hrál. Zároveň obsahuje šestku a je dvojnásobkem třiačtyřicítky, kterou dlouho nosíval na počest svého staršího bratra Quinna Hughese, defenzivní naděje vancouverských Canucks. „Tu jsem už přenechal mladšímu bráchovi Lukeovi,“ připomněl dalšího z početného klanu Hughesů.

Zábavně glosoval Hughesovu volbu Cory Schneider, jeho krajan a gólmanská jednička Devils. "V šestaosmdesátém jsem se narodil." Hughes mu na videu zveřejněném na sociálních sítích pohotově odpověděl: "Já vím, udělal jsem to kvůli tobě."

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.