bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo vůbec byl Matthew Gaudreau? Také on měl svůj život a plány

3. září 11:00

Jiří Lacina

Poněkud v pozadí obrovské tragédie zůstává bratr Johnnyho Gaudreaua Matthew. Samozřejmě, všude je zmiňován jako druhá oběť opilého vraha za volantem, co o něm ale vlastně víme?

Také o rok a čtvrt mladší Matthew hrál aktivně hokej, byť v něm nebyl tak úspěšný jako slavnější bratr. Postavou rovněž menší borec nastupoval především na pravém křídle. Čtyři roky (2013-17) strávil v univerzitní Boston College, pak se pět let potloukal po nižších soutěžích (AHL, ECHL), kde vystřídal v rychlém sledu několik klubů.

To ale vůbec neznamená, že se nechtěl hokeji dál věnovat a že by v něm nemohl být úspěšný. Postupně totiž přešel na trenérskou stranu. Ta práce ho moc bavila.

Nedávno přijal úvazek dovednostního kouče u juniorského mužstva ve West Chesteru. Práce mu měla vedle jiného umožnit četnější kontakt s manželkou Madeline a dítětem, které má koncem tohoto roku přijít na svět. Ano, partnerka Matthewa Gaudreaua je těhotná.

K Matthewovi se veřejně vyjádřil také bývalý spoluhráč Frankie DiChiara. Znali se dobře. Sdíleli spolu hotelové pokoje coby parťáci z dob působení v Readingu v ECHL.

„S Mattym jsme vždycky byli v kontaktu. Byl jedním z mých nejlepších přátel. Byl jsem mu na svatbě a navštívil jsem ho i předminulé léto,“ říká třicetiletý DiChiara.

„Skvělý hokejista, velmi podobný bráchovi. Výborný bruslař s přehledem o hře. V ECHL dělal bod na zápas, určitě mohl ještě hrát. Byl to jeden z nejinteligentnějších hokejistů, se kterým jsem kdy nastupoval,“ popsal Matthewa DiChiara.

Mluvili spolu i zhruba týden před tragickou událostí. Jen tak, aby „pokecali o hokeji“. Čekala je práce pro týmy ze stejné soutěže. Moc se na to těšili. „S juniory coby trenér poslední dobou hodně cestoval, takže byl nadšený z nové pozice, která mu měla umožnit být blíž rodině.“

Bohužel, nic z toho už se Matthew Gaudreauovi nesplní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.