bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kejkle maskovaného Neda. Vstřelil gól, pak vychytal šampiony Stanley Cupu

20. listopadu 2023, 15:50

Tomáš Zatloukal

V pátek psal dějiny AHL, když jako první gólman dal na farmě svůj druhý gól. V neděli už se Alex Nedeljkovic zaskvěl na scéně, kam v posledních letech patří mnohem spíš. A v disciplíně, která mu vydělává dolary. Ano, v National Hockey League ohromil chytáním puků. Bravurním představením vymazal Zlaté rytíře z Vegas, celkem zasahoval osmatřicetkrát. Výsledek? Čtvrtá pittsburská nula, na Tučňáky v tomhle ohledu nikdo nemá.

Pomohli mu beci i zodpovědně se vracející útočníci.

V hlavní roli ale byl on.

Brankář, ve kterém viděl potenciální jedničku detroitský GM Steve Yzerman. A jemuž se svého času dařilo v Carolině tak, že kandidoval na Calderovu trofej.

Teď patří Penguins, v Pittsburghu v něm hledají parťáka k Tristanu Jarrymu. Start měl Američan s uhrančivým pohledem a srbskými kořeny poněkud smolný, protože brzy marodil s kolenem, ale teď naznačil, že na zmíněnou roli má.

Nejprve zvládl zahřívací test o patro níž, když pomohl k triumfu 4:2 nad záložním týmem bostonských Bruins. 17 zákroky i rekordním gólem.

A dva dny poté si připsal, ve svém třetím mači za Pittsburgh, nulu proti obhájcům Stanleyova poháru. Rychleji si první čisté konto za Pens před ním připsala jen dvojice Maxime Lagace (1) a Dennis Herron (2).

„Ned byl skvělý! Vypadal na ledě fenomenálně, klidně a soustředěně. Jako by nás nikdy neopustil a nemusel léčit koleno,“ smekl před ním spoluhráč Noel Acciari.

A co řekl Nedeljkovic, který si připsal první shutout od loňského dubna (tehdy ještě čapal za Red Wings)?

„Byl to pro mě trochu chaotický víkend, protože jsem toho dost nacestoval, ale bavilo mě to. Měl jsem radost, že jsem v AHL mohl naskočit, že jsem po třech týdnech zažil zápasové tempo. A dnešní zápas? Ten se mi samozřejmě také zamlouval.“

Pak vychválil mančaft Pens. Za to, jak Sidney Crosby a spol. obětavě a zodpovědně bránili, padali do střel, vypichovali přihrávky, blokovali hokejky.

Z té práce opakovaně těžil Jarry. Teď ji dokázal přetavit ve čtvrtou týmovou nulu Nedeljkovic. Tu vykopl beton, tu natáhl vyrážečku. Činil se, až oficiální ligový server NHL.com sáhl po označení "Alexandr Veliký".

Na tenhle víkend patrně Ned nikdy nezapomene.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.