bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kempný zůstává v NHL. Podepsal v Seattlu

25. července 2022, 9:33

David Zlomek

Nakonec to klaplo. Michal Kempný dlouho avizoval, že se mu ze Severní Ameriky nechce. Chvíli to sice trvalo, ale cíl je nakonec splněn. V noci na dnes se sociálními sítěmi prohnala informace, že podepsal v Seattlu.

Dle dostupných informací jde o roční jednocestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů, tedy naprosté minimum, co jde.

Vollým hráčem se Kempný stal poté, co mu letos v létě vypršela lukrativní smlouva od Washingtonu. S týmem z hlavního města Spojených států sice vyhrál vysněný Stanley Cup, přičemž hrál v týmu velkou roli, avšak od té doby ho spíše než radost provázela smůla na zranění.

Od sezony 2020/21 odehrál v NHL pouhopouhých patnáct utkání, zbytek času strávil buď na marodce a na farmě.

Hokejovému světu se však v plné formě ukázal na letošním světovém šampionátu, kam bez váhání přijel. Společně se svými spoluhráči vybojoval bronzovou medaili a stal se terčem zájmu.

Obří zájem měla údajně Kometa Brno, nicméně jednatřicetiletý bek preferoval setrvání v zámoří.

V Seattlu se stane historicky prvním Čechem, který oblékne dres Kraken.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.