bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráčku, díky a čau! Utahu nakyne spousta místa pod stropem. Jak naloží se 40 miliony?

30. května 16:30

David Zlomek

I díky tomu, že klubu z Utahu odejde z výplatní pásky Jakub Voráček, se uvolní spousta místa. V létě by měl mít klub sídlící v Salt Lake City prostor zhruba 40 milionů dolarů, což je obří částka a mezi kluby NHL jednoznačně nejvyšší. Jak s ní naloží?

Prostor pod platovým stropem se z velké části uvolní díky smlouvám Jakuba Voráčka (8,25 milionu dolarů) a Bryana Littlea (5,3 milionu dolarů). Přebírání mrtvých kontraktů už ale podle generálního manažera Billa Armstronga nehrozí.

„Naším velkým tématem je zlepšovat náš tým, aniž bychom obětovali budoucnost,“ řekl Armstrong pro The Athletic. „A to v podstatě znamená, že chceme dělat chytrá rozhodnutí, která nám pomohou růst.“

Co tedy v létě čekat? „To, že máte tolik peněz pod stropem, neznamená, že musíte dělat špatná rozhodnutí a naplnit strop a najednou za pět let, až budete potřebovat prostor, ho nebudete mít. Takže jsou opravdu důležitá dobrá rozhodnutí, zdravá rozhodnutí,“ popisoval.

To jinými slovy může znamenat podpisy volných hráčů na kratší smlouvy tak, aby se v létě doplnil kádr za trochu větší peníze. Jde o vyhnutí se dlouhým smlouvám, kterých se těžko zbavuje. „Jsme stále ve fázi růstu,“ podotknul Armstrong, kterého čekají perné týdny. Například přesně nula obránců z této sezony má kontrakt i na další. 

„Určitě nám to dává možnost doplňovat do týmu mladší hráče,“ pokračoval Armstrong. „Kde vedle nich můžeme postavit kluky s jedno nebo dvouletými smlouvami, kteří jim mohou opravdu pomoci v růstu a pomoci nám být konkurenceschopnějším týmem.“

Své výhody v podobě místa pod stropem však chtějí v Utahu využít i tak, jako dosud. Tedy nabídnout pomocnou ruku jiným. „Můžeme pomáhat s platy jiných, prostor na to máme a několikrát se nám to vyplatilo,“ přikývl. 

Záměrem je prostě vybudovat tým, který bude mít po své výstavbě sílu. To by se mohlo podařit i díky tomu, jaký náboj organizace díky přesunu dostala. Všichni jsou teď v mnohem lepší náladě. 

„Myslím, že to přineslo spoustu pozitivna,“ řekl Armstrong. „Obavy jsou pryč. Hráči jsou nesmírně nadšení z toho, že přijedou a budou hrát na hřišti hodném NHL zaplněném fanoušky až po střechu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.