bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kolem Budaje je jasno. Slovenská legenda bude trénovat brankáře Anaheimu

12. července 13:00

Jiří Lacina

Před týdnem jsme psali, že Pavel Francouz střídá v Coloradu Petera Budaje. V rozvojovém kempu pracoval s mladými gólmany. Dnes už také víme, že se stal skautem Avalanche a vyhlížet bude pochopitelně hlavně brankářské talenty.

Současně už víme, kde bude pracovat Peter Budaj. Pokud před dny zůstávalo jeho nové působiště zastřeno coby „blíže neurčený klub“; včera vyšla informace, že jím bude Anaheim Ducks.

Budaj se tak posune z AHL, kde pracoval pro farmu Colorada Eagles, do NHL.

 

Jednačtyřicetiletý rodák z Banské Bystrice patří k nejvýraznějším postavám slovenské brankářské historie. Zúčastnil se tří olympijských her (2006, 10 a 14). V NHL byl spjatý hlavně s Coloradem, které ho draftovalo a kde odchytal šest sezón. Pak prošel Montrealem, Los Angeles, Tampou Bay a kariéru ukončil opět v Los Angeles. Vydělal si necelých 11 miliónů dolarů brutto.

Na teplý jihozápad USA se vrací i tentokrát, akorát to bude ke konkurenci.

V NHL za sebou zanechal bilanci 158 výher, 133 porážek, 40 proher v prodloužení. Průměr obdržených branek 2,7, procento úspěšnosti zákroků 90,4%, k tomu 18 vychytaných nul. 241 zápasů odchytal také v AHL, kde byl v sezóně 2015-16 vyhlášen nejlepším brankářem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.