bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec ikony! Getzlaf pověsí brusle na hřebík

5. dubna 2022, 18:48

David Zlomek

Kariéra ikony Ahaheimu Ryana Getzlafa napíše v posledních zápasech probíhající základní části poslední řádky. Dlouholetý pilíř kalifornské organizace se rozhodl ukončit kariéru, do další sezony tak nenastoupí. Čeká ho posledních jedenáct zápasů.

Šestatřicetiletý Getzlaf se rozhodl, že má dost. Pro organizaci Ducks toho odvedl opravdu spoustu, i proto byl poslední roky jejím kapitánem.

Nikdo v týmové historii nenasbíral více bodů, neodehrál více zápasů či nenasbíral více asistencí. Podobné prvenství mu patří i ve vyřazovací části. Kromě Stanley Cupu má na kontě i dvě olympijská zlata. Jednoduše hvězdná kariéra.

„Bylo mi ctí hrát v NHL a strávit celou kariéru v jednom klubu,“ stojí v Getzlafově oficiálním prohlášení. „Nic z toho by nebylo možné bez mé rodiny, která mě při každičkém kroku kariéry naplno podporovala. Chtěl bych také poděkovat majitelům týmu za to, že vedou organizaci nejen k úspěchům na ledě, ale také k pomoci slabším v naší komunitě.“

Právě komunita si svého kapitána obrovsky zamilovala. A to nejen díky výjimečným hokejovým schopnostem, ale také díky úctyhodné věrnosti. V dresu Ducks chtěl skončit kariéru, což v poslední době zopakoval hned několikrát. Důkazem budiž i odmítnutí možnosti posílit jeden z týmů, který bude útočit na Stanley Cup.

Prostě chtěl zůstat doma.

„Gratulujeme ke skvělé kariéře, Ryane,“ dodali majitelé Henry a Susan Samueliovi. „Byl jsi našim lídrem, duší i kapitánem. Na stopu, kterou jsi v týmu zanechal, fanoušci nikdy nezapomenou.“


Nezapomenutelná bude rozhodně i Getzlafova rozlučka. Ta se pravděpodobně uskuteční před jeho posledním domácím zápasem, jenž je naplánován na 25. dubna proti St. Louis.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.