bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec kroužení. Washington hlásí posilu do obrany, Bear se upsal na dva roky

29. prosince 2023, 19:09

Jan Vojkůvka

Washington Capitals hlásí posilu do obranných řad. Do léta 2025 se týmu upsal kanadský hokejista Ethan Bear, jenž si ve zbytku této sezony vydělá 1,375 milionu dolarů a v příští sezoně obdrží plat ve výši 2,75 milionu.

Kolem rodáka z Reginy se toho v posledních týdnech napsalo spoustu. Po operaci ramene a dlouhé léčbě, kterou absolvoval po letošním mistrovství světa, si začal shánět nové působiště. Jelikož se jedná o šestadvacetiletého obránce, patřil po ohlášení návratu k nejzajímavějším hráčům, kteří stále neměli smlouvu.

Kolem Beara kroužilo několik týmů, včetně jeho posledního zaměstnavatele z Vancouveru. Nejlepší nabídku na stůl ovšem položilo vedení Washingtonu, s kterým se předběžně dohodl ještě před vánoční přestávkou. Ve čtvrtek večer se pak jeho dvouletá smlouva stala oficiální.

Podle samotného obránce pro podepsání smlouvy rozhodl přístup organizace. „Upřímně jsem měl pocit, že jim na tom opravdu hodně záleželo a chtěli mě tady, místo aby mě potřebovali,“ řekl s tím, že řada jiných týmů ho chtěla angažovat spíš jako náhradu za zraněné hráče. 

„Tím, že je nyní plně zdravý a nechal zranění za sebou, může se celému týmu hodně hodit,“ uvedl na jeho adresu trenér Washingtonu Spencer Carbery. „Pokud vše půjde dobře, má potenciál, aby pomohl ze zadních řad i naší ofenzivě,“ narazil na nepříliš úderný útok Capitals.

Pro Washington je angažování Beara výhodné i z toho hlediska, že se jedná o jeden z nejstarších týmů v NHL. Mladý Kanaďan se tak může stát součástí budoucnosti organizace, pokud přesvědčí o svých kvalitách. 

Bear doposud hrál v NHL za Edmonton, Carolinu a Vancouver. V 251 zápasech zaznamenal 16 branek a 47 asistencí. V dresu Canucks se v minulé sezoně prezentoval velmi slušnou defenzivou. Navzdory tomu, že jeho tým měl na konci sezony skóre 276:298, Bear se pyšnil šesti kladnými body v hodnocení účasti na ledě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.