bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec velikána! Chára zavírá dveře NHL

20. září 2022, 15:00

David Zlomek

Tak nějak se to čekalo. Zdeno Chára si až doposud po konci smlouvy s Islanders nové místečko nenašel, a tak došlo k nevyhnutelnému. Slovenská legenda na den podepisuje s Bostonem, aby v jeho dresu symbolicky ukončila zámořskou kariéru.

24. Tolik sezon v NHL Chára odehrál. Další nepřidá, sám se rozhodl ukončit kariéru. Své rozhodnutí publikoval na svém instagramovém profilu, kde napsal vzkaz:

„Po 25 sezonách profesionálního hokeje, 1 680 zápasech v základní části, 200 v play off a stovkách mezinárodních zápasů, jsem hrdý na to, že můžu oznámit konec kapitoly v NHL. Je mi ctí se dnes vrátit do TD Garden a podepsat denní kontrakt, abych tak mohl vše ukončit v organizaci, která pro mě a mou rodinu tolik znamená. Tolik lidí mi pomohlo k mému úspěchu, včetně vás všech, a těším se a to, až se se všemi pořádně rozloučím.

Díky, Big Zee." 

Svou poslední sezonu v NHL odehrál Chára v dresu New York Islanders. V sestavě se objevil 72krát, připsal si čtrnáct bodů. 

Právě během poslední sezony se mu splnil cíl, za kterým do ní pravděpodobně vstupoval. Stal se rekordmanem v počtu odehraných zápasů mezi obránci, to když na konci února 1 652. zářezem překonal Chrise Cheliose.

Rodák z Trenčína byl draftován před neuvěřitelnými šestadvaceti lety, v současné NHL byl tedy v 45 letech jasně nejstarší. 

V Islanders, kde kariéru končil, ji také začal. Newyorčané si ho totiž vybrali na zmiňovaném draftu a taky v organizaci čtyři sezony působil. Následně byl vyměněn do Ottawy, kde odehrál stejný počet sezon. Největší stopu však zanechal v Bostonu, kde strávil neskutečných čtrnáct sezon, jež byly ověnčené Stanley Cupem či Norrisovou trofejí. 

Ve svém vzkazu sám psal, že jde pouze o odchod z NHL. Naznačuje tak evropskou štaci? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.