bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kulich přes léto tvrdě dřel. Začíná další boj o dres Buffala

14. září 16:00

Jiří Lacina

NHL ztratila zájem o Filipa Zadinu, který odešel hrát do Švýcarska. Na hraně je také Jakub Vrána, jenž má v kapse zatím jen zkušební kontrakt s Washingtonem. Řídnoucí česká kolonie v NHL nutně potřebuje novou krev. Už pár let v tomto ohledu vzhlížíme k Jiřímu Kulichovi.

 

Další bojová mise o dres Buffala právě začala.

Kulich vždycky opíral svou hru o vynikající střelu. Myslel si, že právě tohle aktivum bude jeho vstupenkou do NHL. Jenomže trenér farmářského týmu Americans vyslal českému útočníkovi jiný vzkaz: Hraješ mizerně dozadu. Střela je ti k ničemu, dokud si neodpracuješ a nezasloužíš svůj čas v útočném pásmu!

Juniorský šampionát mu v minulé sezóně moc nepomohl. Po návratu z něj ztratil pozici v Rochesteru a střelecky se dlouhé týdny trápil. Nakonec dal dohromady 45 bodů (27+18) v 57 utkáních, plus minus stejně jako o rok dřív. V play off zaostal. Proti 11 bodům (7+4) ve dvanácti zápasech z jara 2023, přidal letos jen dvě asistence v pěti utkáních.

Pochopil, co po něm trenér Seth Appert chce a jak to s ním myslí. „Kdyby na mě nebyl tak tvrdý, nejsem teď hráčem, jakým jsem,“ řekl Kulich o svém kouči z farmy.

V Čechách rádi mluvíme o hráčích 20+, že jsou stále „mladí“. Jenomže tisk v Buffalu připomíná, že Kulich bojuje o dres Sabres už 27 měsíců. Právě před touto dobou ho Buffalo draftovalo z 28. místa. V dubnu příštího roku mu bude 21 let. V NHL zatím zapsal jediný start.

V létě poctivě posiloval v Praze pod dohledem kondičního kouče. „Být fyzičtější,“ řekl ke svým letním cílům. „S kondičním trenérem jsme tohle léto absolvovali snad nejlepší tréninky. Pracoval jsem na zlepšení fyzické stránky, abych nebyl jen střelcem bez přípravy ze slotu. Nesmím se bát jít před bránu a být fyzičtější,“ uvědomuje si rodák z Kadaně.

Musí se také naučit čelit bodyčekům u mantinelů, pokud bude postaven na křídlo. Pakliže skončí opět na farmě, radit mu bude i Václav Prospal, asistent trenéra u Americans. Nikdo nemá problém s jeho střelou a krytím puku. Obojím na trenéry zapůsobil. Zlepšit musí slabé stránky.

Čeká se, že by právě Kulich a Isak Rosén měli potvrdit vzestup. Švéd je draftovaný už od roku 2021, kdy šel ze 14. místa. V NHL dostal loni sedm zápasů (bez bodu).

Nejdřív si zahrají s mladými, kde už musí dominovat. Očekává se, že přijmou roli lídrů. Kulich přispěl k aktuální výhře prospektů Sabres nad Columbusem 3:1 dvěma góly a nahrávkou. Skvělé, ale tyhle góly Čecha do NHL neposunou. Ukázat se musí v následující hlavním kempu.

Držme palce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.