bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kyle Dubas: Vyberte si. (Skoro) každý je na prodej!

22. února 16:00

Jiří Lacina

Pittsburghu reálně hrozí, že podruhé za sebou nepostoupí do play off. Po šestnácti letech konstantní účasti. Kyle Dubas vsadil na stávající jádro. Věří, že postačí „drobné“ úpravy. Nestačily. Nyní tedy nastává čas na úpravy výraznější. Brzo proto bude vhodná doba.

Penguins prohráli s Islanders páté utkání z šesti. Od nového roku sedm výher, dvanáct porážek. Postupové břehy se začínají vzdalovat. Dubas už přemýšlí, jak tým změnit k lepšímu.

„Máme hodně třicátníků, někteří jsou nejlepšími hráči v historii této organizace. Musíme být realisti a přiznat si, že je třeba omladit,“ naznačil nový stavitel klubu.

Podle insiderů dal Dubas napříč ligou jasně najevo, že jeho mančaft je na prodej. Skutečně se nehodlá držet při zdi. Až na pár očekávaných výjimek, je k mání kdokoli.

Kdo je chráněn, asi snadno vytušíte. Sidney Crosby, Jevgenij Malkin a Kris Letang. Tyhle tři klubové ikony se letos určitě stěhovat nebudou.

U ostatních záleží na nabídce. Erik Karlsson je za očekáváním, klub by se téhle zátěže rád zbavil. Loni 100 bodový obránce (25+76) letos z produktivity ubral. Je drahý, Sharks si z jeho platu nechali jen něco přes desetinu. Jeho angažmá se ukazuje jako chyba.

Stěhovat se může také Jake Guentzel (na snímku), který asi nevidí u Penguins budoucnost. Oilers, Red Wings, Avalanche nebo Islanders by o takovou posilu na play off určitě stáli. Guentzel je momentálně na listině zraněných, zhruba v polovině března by ale mohl být v pořádku. V létě mu končí smlouva, která ukrajovala ze stropu Pens 6 mil. ročně.

Prověřený kanonýr, dvojnásobný autor 40 branek za sezónu, má ve smlouvě omezenou no trade klauzuli, takže bude mít k věci co říct. Může vetovat dvanáct adres. Z pohledu hráče bude záležet, odkud přijde zájem; z pohledu klubu, jaká bude protihodnota.

„S Jakem je to náročná situace. Jde o excelentního hokejistu elitní úrovně. Musíme najít způsob, jak udržet některé veterány a současně tým omladit,“ řekl Dubas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.